Menu
A+ A A-

Jugović uskoro potpisuje notarski ugovor o kupovini "FAMOS"-a

bosko jugovic novembar sarsNačelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je danas novinarima da mu je data saglasnost da do 1. decembra tekuće godine potpiše notarski ugovor i u ime opštine uplati 50.000 KM stečajnom upravniku "FAMOS"-a, kao garanciju da je opština ozbiljan kupac nekadašnjeg giganta.

Prema Jugovićevim riječima, potpisivanje tog ugovora biće na radost svih koji očekuju novac od prodaje fabrike u stečaju "FAMOS" Koran-Pale, nakon čega bi, u narednih 60 dana, Vlada Republike Srpske trebalo da izdvoji prvih milion KM pomoći opštini pri kupovini fabrike.

"U isto vrijeme će opština napraviti kreditni aranžman za nedostajućih 1.150.000 KM. Sve skupa, prodajna cijena "FAMOS"-a je 2.200.000 KM i mi ćemo u narednom periodu napravi elaborat i gledati da na najbolji mogući način iskoristimo te objekte i formiramo poslovnu zonu", rekao je Jugović danas nakon sjednice SO Pale.

Podsjećamo, prilikom posjete opštini Pale, u junu ove godine, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je novinarima da ga je Jugović informisao o svim aktivnostima i mogućnostima po pitanju realizacije otkupa fabrike "FAMOS", te istakao da će republičke vlasti pomoći sa milion KM.

Ono što je takođe važno, u kasu opštine Pale moglo bi da se slije 160.000 KM koje opština potražuje od poreza za nekretnine, dok Poreska uprava RS potražuje 800.000 KM doprinosa i poreskih obaveza, što može biti olakšavajuća okolnost pri kupovini.

Fabrika "FAMOS" Koran-Pale prostire se na 23.279 metara kvadratnih, posjeduje zemljište površine 64.252 metra kvadratna sa saobraćajnicama u dužini 1,5 kilometra i kompletnom infrastrukturom.

 

 

 

 

nazad na vrh

Biznis

Radio Sa-RS