Menu
A+ A A-

Do kraja sedmice pismo namjere za otkup „FAMOS“-a

famos pale iz vazduha sarsStečajni upravnik fabrike motora „FAMOS“ Koran-Pale Radoslav Bratić očekuje da do kraja iduće sedmice opština Pale uputi pismo namjere za kupovinu imovine fabrike, piše „Glas Srpske“.

„Nakon toga stečajni organi izjasniće se o prijedlogu opštine Pale i ponuđenoj cijeni. Za kupovinu objekata i mašina, koje su u dobrom stanju, bili su već zainteresovani pojedini investitori“, rekao je Bratić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da bi izdavali hale zainteresovanim privrednicima iz raznih branši, od trgovine do proizvodnje.

„Pojedini investitori su već iskazali interesovanje za iznajmljivanje hala, a jedini uslov koji moraju ispuniti da bi ušli u njihov posjed jeste da zaposle domaću radnu snagu“, rekao je Jugović.

Kako „Glas Srpske“ piše, Jugović je istakao da je realno na proljeće očekivati prve investitore kojima bi rentirali pomenute hale.

On je dodao da vjeruje, da će ovi potezi uticati na smanjenje nezaposlenosti na području opštine Pale.

Otkup imovine i uspostavljanje poslovne zone u krugu fabrike „FAMOS“-a na Koranu pozdravili su privrednici iz istočnog dijela Republike Srpske rekavši da je to posljednja šansa za oživljavanje industrije i zadržavanje radne snage u tom kraju.

Iz Područne privredne komore Istočno Sarajevo kažu da je svaki pogon dobrobodošao, jer nema više industrije.

„Podržavamo svaki potez koji bi doveo do investicija i doprinio oživljavanju privrede i zadržavanju stanovništva“, ističu oni.

„FAMOS“ Koran-Pale posjeduje 16 objekata ukupne površine 23.279 metara kvadratnih i zemljište površine 64.252 kvadrata sa kompletnom infrastrukturom.

 

nazad na vrh

Biznis

Radio Sa-RS