Bez viza u Kinu od 29. maja Istaknuto

Napišite komentar

Ambasador Kine u BiH Čen Bo predala je ministru inostranih poslova BiH Igoru Crnatku treću notu, kojom se potvrđuje da će Sporazum između Savjeta ministara BiH i Vlade Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša stupiti na snagu 29. maja.

peking 2018

Sporazumom, koji je potpisan 27. novembra prošle godine u Budimpešti, propisano je da državljani obje strane mogu bez vize ulaziti i boraviti na teritoriji druge države do 90 dana, u bilo kojem periodu od 180 dana.

Kineska strana je u decembru 2017. godine obavijestila Ambasadu BiH u Pekingu da je proces ratifikacije na njihovoj strani završen.

Sporazum u BiH ratifikovan je i objavljen u Službenom glasniku BiH 27. aprila ove godine, o čemu je Ministarstvo inostranih poslova BiH obavijestilo kinesku ambasadu 30. aprila.

Sporazumom je regulisano da će on stupiti na snagu 30 dana nakon prijema posljednjeg pismenog obavještenja da su ispunjene unutrašnje zakonske procedure za stupanje Sporazuma na snagu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

S obzirom na to da je nota Ministarstva inostranih poslova BiH primljena u Ambasadi Kine 30. aprila, u trećoj noti koju je ambasador Kine u petak, 4. maja, uručila Crnatku, kao datum stupanja Sporazuma na snagu utvrđen je 29. maj.

Posljednja izmjena Nedjelja, 06 Maj 2018 00:04

  • Izvor: Agencije
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Bosna i Hercegovina

Prev Next