Bacili 1,5 miliona KM - IDDEEA džaba dobija građevinsku dozvolu

Napišite komentar

iddeea zgradaDržava je bacila milion i po maraka. Toliko košta izdavanje građevinske dozvole Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH, koja treba da gradi zgradu u Banjaluci.

Kako se to nije desilo tri godine, dozvola je propala. Ako je za utjehu, novu bi trebalo dobiti džaba. U odjeljenju za prostorno planiranje se nadaju da će ovaj put ubrzo i početi sa izgradnjom zgrade.

“Banjaluka samo obnavlja, to jeste pravi novu, iz razloga što zakon o javnim nabavkama nije dozvolio da počne gradnja zgrade za IDDEE. Nadam, se da u ovom narednom periodu od tri godine, koliko će važiti građevinska dozvola, će početi izgradnja zgrade IDDEE-a. Ne samo zbog RS i BiH, nego zbog Banjaluke, jer u toj zgradi će biti preko 100 radnih mjesta”, rekao je Slobodan Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje.

Kada se mogu očekivati konkretni radovi na projektu, u Agenciji za identifikaciona dokumenta još ne znaju. Podsjećaju da Savjet ministara BiH, koji mora da donese odluku o projektnom finansiranju, to još nije uradio.

“Novi manadžment Agnecije, od dana imenovanja, odnosno od 01.04.2017. godine preduzima niz aktivnosti sa ciljem rješavanja trajnog smještaja Agencije u Banjaluci. Rješavanje trajnog smještaja Agencije je veoma složen projekat, te u tom smislu manadžment Agencije sve aktivnosti koje provodi po ovom pitanju preduzima na osnovu zakonskih ovlašćenja i uz saglasnost Savjeta ministara BiH”, navode iz IDDEEA.

Bar se zna lokacija na kojoj treba da se gradi agencija. Poznata je već tri godine, od kada je izdata prethodna dozvola.

Plan je da se zgrada IDDEEA gradi u Trapistima, na lokaciji bivše kasarne. Trenutno se nalazi u prostorima nekadašnje centralne banke u zgradi Ekvator, u centru grada.

Prije dvije godine raspisan je tender za za izvođača radova. Nakon izbora izvođača i žalbi, poništen je po odluci Kancelarije za razmatranje žalbi BiH.

 

  • Izvor: atvbl.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh