Babalj: Postoji jasan okvir za borbu protiv korupcije

Napišite komentar
Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Darko Babalj izjavio je da u BiH postoji jasan pravni okvir koji reguliše mehanizme za borbu protiv korupcije.
 
"Institucionalni podsticaji borbi protiv korupcije u narednom periodu trebalo bi da dođu upravo iz Parlamentarne skupštine BiH, što predstavlja i jasno definisanu misiju Globalne organizacije parlamentaraca u borbi protiv korupcije /GOPAK/", rekao je Babalj u Beogradu tokom Međunarodne konferencije "Transparentnost i odgovornost za djelotvoran nadzor – uloga parlamenta". 
 
On je pojasnio da je zadatak GOPAK-a smanjenje stepena korupcije u svim državama svijeta i poboljšanje efikasnosti rada parlamenata, kao institucija koje nadziru rad organa izvršne vlasti, gdje upravo parlamentarci treba da predstavljaju lidere u globalnoj borbi protiv korupcije. 
 
Na dvodnevnoj konferenciji u Domu Narodne skupštine Srbije u Beogradu, koja je završena danas, osim Babalja koji je član Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, učestvovao je i poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Predrag Kožul, koji je predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma. 
 
Konferencija je okupila parlamentarce iz jugoistočne Evrope i centralne Azije, kao i stručnjake iz regiona i svijeta, s ciljem razmjene znanja i iskustava u provođenju efikasnog nadzora nad radom izvršnih vlasti, sa posebnim akcentom na kontrolu javnih finansija, saopšteno je iz parlamenta BiH. 
 
Na kraju konferencije potpisan je i Memorandum o saradnji kojim se uspostavlja zajednička platforma za saradnju i međusobnu koordinaciju, s ciljem razmjene najboljih praksi u vezi sa promocijom principa transparentnosti, odgovornosti i nadzora parlamenata nad javnim finansijama. 
 
Izvor: Srna; Foto: Oslobođenje
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh