Aprilske cijene u BiH niže za 0,3 odsto

Napišite komentar

supermarket kupovina ilustracijaCijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u aprilu su niže za 0,3 odsto u odnosu na mart.

Hrana i bezalkoholna pića skuplji su za 0,3 odsto, alkoholna pića i duvan za 0,1 odsto, za koliko su skuplji i zdravstvo, te rekreacija i kultura. Odjeća i obuća skuplji su za 0,7 odsto, prevoz za 0,9 odsto, a ostala dobra i usluge za 0,8 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti jeftiniji su za 5,3 odsto.Cijene u aprilu, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, niže su za 1,6 odsto.

Cijene hrane i bezalkoholnih pića niže su za 1,7 odsto, odjeće i obuće za 8,2 odsto, stanovanja, vode, električne energije, plina i drugih energenata za 0,7 odsto, namještaja, aparata za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 1,3 odsto, za koliko su niže i cijene komunikacija, te prevoza za 7,5 odsto.

Alkoholna pića i duvan skuplji su za 8,5 odsto, zdravstvo za 0,8 odsto, obrazovanje za 1,5 odsto, restorani i hoteli za 0,6 odsto, te ostala dobra i usluge za 0,2 odsto.

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh