Ali Lokaj osuđen na sedam godina zatvora

Napišite komentar

resetke u zatvoruSud BiH osudio je Alija Lokaja na sedam godina zatvora zbog međunarodne trgovine drogom. Lokaju je na teret stavljeno da je od jula do polovine decembra 2014. godine organizovao i rukovodio grupom koja se bavila trgovinom heroina i skanka.

Grupa, kojoj su pristupili Agim Eljšani, Nijazi Muharemi, Hakija Mehović, Nermin Planinčić, Vidak Milić, Vahidin Dobrača i druga lica, nabavljala je drogu u Makedoniji, Srbiji i na Kosovu i prodavala u BiH. Heroin su u BiH miješali sa odgovarajućim supstancama radi uvećanja njene mase, te prodavali u BiH i Srbiji.

Lokaj je osuđen nakon što je na glavnom pretresu priznao krivicu, a u kaznu mu je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru, saopšteno je iz Suda BiH. Od Lokaja su oduzeti predmeti koji su korišteni u izvršenju krivičnog djela i heroin. Naložena mu je obaveza nadoknade troškova sudskog postupka, o čijoj visini će Sud odlučiti posebnim rješenjem, kao i troškova krivičnog postupka koji se odnose na sudski paušal u iznosu od 200 KM u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude.

Sud je donio rješenje kojim je Lokaju produžen pritvor koji može trajati najduže još devet mjeseci, odnosno do 1. septembra 2016. godine ili do nove sudske odluke.

 

 

 

 

Izvor: SRNA

Foto: ilustracija

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh