Javni poziv za podsticaj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva

Napišite komentar

Opština Istočna Ilidža raspisuje Javni poziv za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za podsticaj privrednog razvoja u 2018. godini. Fizička lica koja u 2018. godini registruju zanatsku priozvodnju ili zanatsko uslužnu djelatnost (osim trgovine i ugostiteljstva) kao osnovno zanimanje na području Opštine Istočna Ilidža dobiće 2.000,00 KM nepovratnih sredstava po registrovanoj radnji, do isteka sredstava namjenjenih za ovaj projekat, pod uslovom da posluju najmanje godinu dana.

drvo art han pijesak fabrika

Sredstva će se isplaćivati do isteka sredstava i to u dvije tranše: Prva tranša po registraciji, a druga tranša poslije godinu dana poslovanja , uz uslov da preduzetnik posluje i redovno izmiruje svoje obaveze.Ukoliko iz bilo kojeg razloga preduzetnik prestane poslovati Opština će obustaviti sredstva preduzetniku.

Dokumentacija koju je neophodno priložiti uz prijavu za učešće u dodjeli podsticajnih sredstava je:

Kopija lične karte;
Rješenje o registraciji samostalnog preduzetnika u 2018. godini;
Poreska prijava (3100 obrazac o zapošljavanju radnika);
Kopija žiro računa;
Potvrda o izmirenim poreskim obavezama u tekućoj godini za drugu tranšu.

Sredstva za zapošljavanje lica prijavljenih na evidenciju Zavoda za zapošljavanje I. Ilidža

Opština Istočna Ilidža će dodjeliti 1.000,00 KM svim registrovanim pravnim i fizičkim licima kao i poslovnim jedinicama sa prebivalištem na području Opštine Istočna Ilidža koji u 2018. godini zaposli nezaposleno lice koje se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS, Biro Istočna Ilidža, a 1.500,00 KM poslodavcima koji zaposle radnike iz kategorije teže zapošljiivih lica (porodice poginulih boraca, RVI, demobilisani borci, lica preko 50 godina starosti), do isteka sredstava namjenjenih za ovaj projekat.

Za učešće u dodjeli podsticajnih sredstava, poslodavac treba da prijavi radnike u Poreskoj upravi (3100 obrazac o zapošljavanju radnika) i da novozaposlenog radnike zadrži u stalnom radnom odnosu najmanje 1 (jednu) godinu, od dana zaključenja ugovora.

Dokumentacija koju je neophodno priložiti uz prijavu za učešće u dodjeli podsticajnih sredstava je:

Kopija lične karte;
Rješenje o registraciji;
Poreska prijava (3100 obrazac o zapošljavanju radnika);
Uvjerenje od Zavoda za zapošljavanje RS – Biro Istočna Ilidža, da je lice koje se zapošljava po ovom projektu bilo evidentirano kao nezaposleno, prije stupanja u radni odnos kod poslodavca;
Rješenje o kategorizaciji;
Kopija žiro računa;
Dokaz o uplati poreza, doprinosa i isplati plata po isteku jedne godine.
Ostali oblici pomoći malim i srednjim preduzećima – nepovratna sredstva

Unapređenje poslovanja zanatsko proizvodne i uslužne djelatnosti

Nepovratna sredstva će se usmjeriti za unapređenje zanatsko proizvodne i zanatsko uslužne djelatnosti u vidu rekonstrukcije privrednog kapaciteta tj. kupovinu opreme i sredstava za rad za sve registrovane radnje. Opština Istočna Ilidža će dodjeliti nepovratna novčana sredstva preduzetnicima koji dokumentuju, prilože dokaze (fiskalne račune) za kupljenu opremu i sredstva za rad u iznosu fiskalnog računa a najviše u vrijednosti do 1.000,00 KM.

Dokumentacija koju je neophodno priložiti uz prijavu za učešće u dodjeli podsticajnih sredstava je:

Kopija lične karte;
Rješenje o registraciji samostalnog preduzetnika;
Kopija žiro računa;
Potvrda o izmirenim poreskim obavezama;
Fiskalni račun i faktura.

Korisnik koji od JU Zavod za zapošljavanje dobije sredstva po osnovu Javnog poziva poslodavcima i nezaposlenim licima za korišćenje sredstava po projektima zapošljavanja u 2018. godini, za iste ne može dobiti sredstva od Opštine.

Prilikom dodjele podsticajnih sredstava, pod jednakim uslovima prednost imaju članovi iz porodica poginulih boraca, RVI i demobilisani borci VRS, civilne žrtve rata.

U slučaju velikog broja zainteresovanih korisnika, planiranih sredstava po korisniku mogu biti manja od navedenih u Planu, a sve u cilju realizovanja svih primljenih zahtjeva.

Ako se planirana sredstva ne budu jednako trošila, Odjeljenje će prelivati sredstva po potrebi i na taj način bi bila racionalno iskorišćena sva planirana sredstva.

Prijave na kojima je navedena potrebna dokumentacija možete preuzeti u sobi 14. Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično u sobu 11 ili putem pošte na sljedeću adresu:

Opština Istočna Ilidža

Vojvode Radomira Putnika broj 2

71123 Istočno Sarajevo

Sa naznakom „Za Javni poziv“

 

Javni poziv je otvoren do 30.11.2018. godine.

Za sve dodatne informacije kontakt telefon je 057/316-026.

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 14 Maj 2018 18:18

  • Izvor: istocnailidza.net
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh