Menu
A+ A A-

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2AdsElite has a deprecated constructor in /home/sarajevo/public_html/plugins/k2/adselite/adselite.php on line 13
Miljan Rasevic

Miljan Rasevic

Dani humanosti u Palama

omladinski klub ck pale,,Dani humanosti'' je humanitarna manifestacija koja će, u organizaciji Omladinskog kluba opštinske organizacije Crvenog krsta Pale, početi u srijedu 15.7.2015 godine i trajaće do subote 18.7.2015 godine, na paljanskom šetalištu.

Program uključuje palačinka bar, gdje će volonteri Crvenog krsta prodavati palačinke i sokove, a sakupljeni novac će biti prebačen na račun zdravstveno ugrožene Nikoline Vulinović iz Zvornika i drugih porodica, koje su socijalno ugrožene. Palačinka bar će biti otvoren za sve zainteresovane, svako veče u periodu od 18 do 22h.

Takođe, u četvrtak na terenima SC Koran u 21h održaće se ,,Zumba party'', gdje će prisutni umjesto kupovine ulaznica, moći da ostave dobrotvorni prilog.

Iz Omladinskog kluba OOCK Pale poručuju da ovu manifestaciju planiraju da pretvore u tradicionalnu aktivnost, pa da se svake godine prikupljena sredstva uplate ljudima, koji imaju zdravstvenih problema i nisu u mogućnosti da finansiraju svoje troškove.

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pjesmom čuva tradiciju od zaborava

zorana gujaU vrijeme koje obilježava komercijalizacija muzike, jedna mlada Paljanka odlučila se za promovisanje etno muzike. Svoju ljubav prema ovom žanru, prenosi na pjesme koje priprema za svoj prvi album. Riječ je o Zorani Guji. Rođena je na Sokocu 1992. godine. Uporedo sa osnovnom školom u Palama pohađala je nižu muzičku školu – smjer klavir. Srednju muzičku školu je završila u Lukavici, teoretski smjer i smjer solo pjevanje. Školovanje je nastavila na Muzičkoj akademiji u Sarajevu – smjer etnomuzikologija, gdje uskoro treba da diplomira.

SA-RS: Kada ste počeli da se bavite muzikom i ko je najveći ,,krivac'' za to?

Zorana: Muzika je sastavni dio mog života još od djetinjstva, s obzirom da sam odrasla  u muzičkoj porodici. Najveći „krivac“ za ljubav prema muzici jeste, naravno, moj otac, koji me je uveo u svijet muzike prvo kroz igru, zatim kroz osnovnu muzičku školu, dalje se ta ljubav razvijala kroz srednju muzičku školu na opštem teoretskom smjeru i solo pjevanju, i na kraju na Muzičkoj akademiji u Sarajevu – smjer etnomuzikologija, na kojoj sam apsolvent.
 
SA-RS: Šta etno muzika predstavlja Vama i kako se rodila ljubav prema toj vrsti muzike?

Zorana: Etno muzika ili tzv. „world music“ omogućava izvođenje tradicionalne muzike na izvoran, autohton način, ali i povezivanje i prožimanje različitih savremenih muzičkih pravaca sa tradicionalnom muzikom, dobijanje raličitih fuzija i sl. i što je najbitnije ne gubi se suština napjeva, već se istim daje drugačija dimenzija i okruženje na nov, savremen način. Upravo je to razlog zbog kog se razvila ljubav prema etno muzici, i naravno, iz razloga što živimo u takvom okruženju u kojem  i danas, na svu sreću, ta tradicija živi, njeguje se i prenosi.

SA-RS: Koji je Vaš prvi festival na kom ste nastupali i na koliko ste do sada učestvovali?

Zorana: Prvi festival na kojem sam učestvovala je bio „Djeca pjevaju hitove“ 1999. godine ovdje na Palama, a moj prvi veliki nastup bio je na Đurđevdanskom festivalu u Banja Luci 2003. godine. Od tada su slijedila mnogobrojna takmičenja, festivali, manifestacije, zaista veliki broj, od kojih mogu izdvojiti "Mali kompozitor" Banja Luka 2007, 2008. i 2009. godine, festival "Male skale" Herceg Novi, festival "Si-do" Bitola, zatim, Omladinski festival popularne muzike "Prijedorfest" 2010, Festival ambijelntalne i etno muzike „Karusel“, Čačak 2012., i jedan od najljepših nastupa i najvećih iskustava jeste nastup na Svetosavskom balu u Beču koji je održan 24. januara 2015. godine.

SA-RS: Pored pjevanja svirate klavir, a imate i svoj bend. Koliko ste zadovoljni postignutim do sada?

Zorana: Tako je. S obzirom da bend postoji tek godinu dana veoma sam zadovoljna dosadašnjim radom i angažmanom kojeg će biti još više u budućnosti.

SA-RS: Kakvi su planovi kad je riječ o bendu, kako ste došla na ideju da osnujete bend?

Zorana: Osnivanje benda se desilo sasvim spontano, već duže vrijeme sarađujemo jedni sa drugima i jedno veče smo razgovarali, malo i svirali, pjevali i nekako je sve započelo prirodno, svojim putem. Prvo su u pitanju bili aranžmana za nekoliko poznatih tradicionalnih pjesama i tako je sve započelo i došli smo na ideju da osnujemo bend. Članovi benda su perspektivni ljudi, momci i djevojke, koji svi zajedno rade, kreiraju, daju svoj izraz i ideje, ljubav i kreativnost, i na kraju to spojimo i dobijemo ono što se zove Zorana & etno orkestra. Cilj nam je da se držimo tradicionalnih okvira, onoga na šta smo navikli, ali i da malo istražujemo, spajamo različito, moderno sa tradicionalnim, upravo ono što je etno muzika. Članovi benda su Filip Miovčić (klavijature), Vladimir Jolović  (električna gitara), Dragan Nikačević  (udaraljke), Vladimir Andan (akustična gitara), Jovana Gajović (prateći vokal), Ivana Vučićević (prateći vokal), Ivana Guja (prateći vokal), Slaviša Guja (klavijature i prateći vokal) i moja malenkost. Planovi za bend trenutno jesu proširenje benda sa nekoliko tradicionalnih instrumenata (kaval, gajde i frula), nekoliko većih koncerata po gradovima BiH, zatim pripremanje novih pjesama i akustičnog koncerta, koji će biti jedna vrsta osvježenja i nečeg malo drugačijeg kako za  našu publiku tako i za nas, ali, o tom po tom.

SA-RS: Kakve su bile reakcije građana Pala, nakon prvog koncerta?

Zorana: Reakcije mojih sugrađana, ali i mnogih drugih, nakon prvog solističkog koncerta odžanog 12. januara 2015. godine u Palama jesu veoma pozitivne, sala Kulturnog centra je bila prepuna, svi su bili prezadovoljni i rado čekaju ponovno druženje i koncert.  Zadovoljstvo je bilo veće jer je se u isto vrijeme održao moj prvi solistički koncert, u mom gradu, kao i obilježavanje 30. godišnjice profesionalnog bavljenja muzikom moga oca Slaviše Guje. Koncert su upotpunili moji dragi gosti, prijatelji i saradnici, ženska izvorna grupa „Planinke“ sa Pala i ženska vokalna grupa „Dunje“ KUD-a „Baščaršija“ iz Sarajeva, čiji sam stručni  rukovodilac.

SA-RS: Kada možemo očekivati promociju Vašeg prvog albuma?

Zorana: Promocija mog prvog albuma etno muzike trebao bi biti na proljeće. Trenutno je prezentovana naslovna, autorska pjesma „Sokolica“ i nekoliko tradicionalnih pjesama novijih aranžmana.

SA-RS: Učestvovali ste na raznim projektima kao što je ,,Musicans Without Borders'', kakve utiske ste stekli i o čemu se tu radi?

Zorana: Projekat ,,Musicans Without Borders'' je jedno veliko i lijepo iskustvo na kojem sam imala tu čast i zadovoljstvo da učestvujem među dvanaest afirmisanih umjetnika i ljudi iz kulture. Riječ je o projektu svjetske organizacije "Beyond the Culture Connecting Diversities" - "Musicians Without Borders" zajedno sa partnerstvom organizacije "Musicians Without Borders" Velike Britanije, Univerziteta u Edinburgu, te Fondacije "Playing for change". Svrha pomenutog projekta je bila da afirmiše i promoviše muzičko stvaralaštvo BiH kroz različite nivoe, koje unapređuje međukulturalno razumijevanje, socijalnu inkluziju, pokretanje kreativne, muzičke i kulturne razmjene sa otkrivanjem postojanja i uticaja različitih međuetničkih predrasuda i stereotipa.

SA-RS: Uskoro treba da diplomirate, šta ste planirali nakon osnovnih studija?

Zorana: Nakon osnovnih studija planiram upisati master studije i nastaviti svoje stručno naučno i umjetničko obrazovanje, raditi na usavršavanju, kocertima, naučno-istraživačkom i pedagoškom radu, kao i na sakupljanju i bilježenju napjeva i običaja sa naših prostora.

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Vučić pozvao predsjedništvo BiH da posjete Srbiju

  • Objavljeno u Region

vucicubihPremijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra zvanično pozvati sva tri člana Predsjedništva BiH u posjetu Beogradu i bilo kom gradu u Srbiji, bilo kada.

Vučić je za Radio-televiziju Srbije, govoreći o napadu na njega u Potočarima 11. jula, rekao da prihvata izvinjenje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. On je zahvalio Bošnjacima iz Srbije i BiH koji su mu prenijeli da osjećaju njegovu iskrenost.

"Ja sam njima zahvalan i mi ćemo da gradimo mir", rekao je Vučić i dodao da pojedinci neće moći da unište budućnost Balkana, kao i da je Srbija na sigurnom putu. Vučić je ocijenio da je Srbiju svuda odgovorno predstavljao, da su gosti u njoj uvijek bili bezbijedni, te da misli da nije osramotio Srbiju.

"I kod Srba i kod muslimana je bitno kako se dočekuje gost, velika je sramota ne dočekati ga na pravi način", naveo je Vučić i ponovo zahvalio načelniku opštine Srebrenica Đamilu Durakoviću i majkama žrtava na načinu kako su ga primili.

Vučić je istakao da to što britanska rezolucija o Srebrenici nije usvojena u Savjetu bezbjednosti, ne znači pobjedu Srbije, te da se mora nastaviti zajednički rad i razgovori.

Izvor: SRNA

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Prekid vodosnadbijevanjem u Palama

cesma vodaZbog sanacije kvarova na transportnom cjevovodu, obavještavamo građane Pala da će vodosnabdijevanje biti prekinuto 15.7.2015. godine u periodu od 08.00 do 17.00 časova u cijelom naselju Pale.

Molimo građane za razumjevanje i strpljenje.

JP "Vodovod i kanalizacija" Pale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: palelive.com

Foto: depo.ba

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Fudbaleri Famosa započeli pripreme

  • Objavljeno u Sport

grb fk famosFudbaleri Famosa iz Vojkovića i zvanično su startovali sa pripremama za narednu sezonu druge lige RS grupa Istok.

Direktor kluba Radenko Šehovac, šef stručnog štaba Vladimir Drinjak i njegov pomoćnik Bojan Govedarica, poželjeli su igračima mnogo sreće u novoj sezoni te jednoglasno najavili cilj Famosa za novu sezonu, a to je prvo mjesto.

„Već dvije sezone smo u samom vrhu tabele. Bili smo drugi, bili smo treći, mislim da ove sezone možemo napraviti još jedan iskorak naprijed. Naravno, to ne zavisi samo od nas. Vidjećemo koliko će klupska uprava da stane iza nas i da nas podrži u tom cilju, ali sam ubjedjen da je za ovu ekipu to sasvim realan cilj, i da ova ekipa to zaslužuje“, istakao je šef stručnog štaba Vladimir Drinjak.

Okosnica tima iz prošle sezone je ostala. U klub su pristigli novi igrači koji će dodatni ojačati ekipu. Iz višegradske Drine je stigao Nenad Tošović. Povratnik u redove Famosa je Ognjen Mičić koji je posljednjih pola godine proveo u Slaviji, dok će dres Famosa nositi i Nikola Janković koji je stigao iz Famosa iz Hrasnice. Osim njih, tu su i igrači koji su došli iz juniorskog pogona Slavije Vladimir Frganja, Novak Lučić te braća Miljan i Minja Pandurević.

„Ono što me posebno raduje jeste da su svi momci koji su bili nosioci igre prošlih sezona ostali u klubu. Vjerujem da će se svi novi igrači brzo uklopiti u tim. Takođe, drago mi je što smo pojačali konkurenciju, a očekujem dau narednim danima pristigne i još par igrača koji će nam značiti.

Ova ekipa ima karakter i to ćemo i pokazati kao i prethodnih godina. Vjerujem da ćemo napraviti respektabilan tim i da ćemo na kraju ostvariti zacrtan cilj“, jasan je Drinjak.

Start druge lige Republike Srpske planiran je za 16.avgust.

 

 

 

 

 

 

Izvor i foto: SportDC.net

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Otvoren fudbalski kamp Crvene zvezde na Jahorini

  • Objavljeno u Sport

jahorina kamp czvSedmi međunarodni kamp FK Crvena zvezda na Jahorini zvanično je otvoren danas pres konferencijom u hotelu ” Bistrica”.

Direktor Unis tursa iz Banja Luke, Zoran Preradović, rekao je-Želim da izrazim zahvalnost medijima, Crvenoj zvezdi, Olimpijskom centru Jahorina, te Ministarstvu porodice omladine i sporta, bez kojih ovaj projekat ne bi uspio.

Prije sedam godina kada smo počeli raditi ovaj kamp, ja sam rekao da će to biti internacionalni kamp, i stvarno je to sada internacionalno. Imamo dječake iz 15 zemalja. Za nevjerovati je da imamo dječaka iz Amerike koji uopšte ne zna srpski pričati, imamo Italijana koji ne zna srpski pričati. Zahvaljujem se Zvezdi i Olimpijskom centru na povjerenju, bez kojih ne bi uspjeli.

- Čast nam je i zadovoljstvo biti domaćin sedmog kampa Crvene zvezde i Unis tursa. Moram reći da je to sedmi put da se ovaj kamp održava, i da je jedan od najposjećeniji do sada, i da imamo opet djecu iz čitavog svijeta. Sa njima rade eminentni stručnjaci iz Crvene zvezde. Nama je veliko zadovoljstvo da smo opet domaćini, da smo uspjeli pripremiti teren, jer kako smo čuli dosta je bolji u odnosu na prethodne godine, i nadamo se da će opet upravo sa ovih terena sa Jahorine, koji su izrodile mnoge skijaše, i da će ovaj teren dati ne samo zimske sportove, nego i talente iz kolektivnih sportova, poput fudbala, i da će se ovdje izroditi jedan novi Savićević, Mihajlović, i mnogi drugi koje danas prepoznajemo kao stručnjake u eminentnim klubovima. Nadamo se da će djeca sa ovoga kampa biti sutra veliki igrači i da ćemo ih pratiti, i biće nam veliko zadovoljstvo što su te korake napravili upravo na Olimpijskoj Jahorini, izjavio je direktor Olimpijskog centra ,,Jahorina'', Velibor Lazarević.

– Želim da se zahvalim svima za ovu izuzetnu organizaciju. Nije mi prvi put da dolazim na Jahorinu. Veoma mi je drago što ovaj kamp postaje tradicionalan. Izuzetno nam je bilo drago kada smo došli što smo vidjeli da ima veliki broj polaznika, što nama trenerima dosta znači, i nadamo se da među ovom djecom ima neki novi Nemanja Vidić, neki novi Dejan Stanković. Nadamo se da će u ovih sedam dana djeca pokazati svoj raskošni talenat, i da će nas ubjediti da vrijede za CZV i da zaslužuju da budu deo Crvene zvezde. Što se tiče samog rada, treneri će biti koncipirani tako što će se raditi dva puta dnevno. Probaćemo da uzemo sve aspekte igre, od onih osnovnih elemenata pa do završnice, gdje ćemo posljednjeg dana kroz tu neku igru, gdje ćemo mi poslije sedam dana donijeti odluku koji će to dječaci doći na stadion CZV i igrati probnu utakmicu, i nadamo se postati naši članovi, a onda i prvotimci, istakao je Nebojša Stamenković.

Milislav Popić, doktor: – Izuzetan je napredak u pažnji ove škole od strane domaćina. Ove godine smo dobili i adekvatan prostor odakle možemo da gledamo naše polaznike. Smještaj i hranu su izuzetni, osoblje je od prvog dana kada smo došli prije sedam godina na usluzi, i nadamo se da će se ova tradicija nastaviti, i da će broj polaznika biti sve veći. Ovdje ima selekcija od ‘98 do ‘07, i svi su zdravi, i da će odavde izaći novi šampioni. Oni moraju izaći kao šampioni, to su talentovana djeca, samo treba istrajati.Mirko Ponjević, koordinator kampa ispred agencije Unis Turs.– Imamo jako dobru saradnju i sa resornim ministarstvom, a takođe i sa fudbalskim Savezima. Ipak od svih subjekata neki su se izdvojili. Prvashodno mislim na OC “Jahorini”, kojem se ja od srca zahvaljujem na toploj dobrodošlici. 

 

Izvor i foto: SportDC.net

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

U Foči počinje turnir u basketu ,,Ilija Đurović Ike''

  • Objavljeno u Sport

turnir focaOmladinski pokret Foča organizuje treći Memorijalni turnir u basketu ,,Ilija Đurović Ike''.

Turnir će se održati na gradskom stadionu u Foči od 16.7.2015 do 19.7.2015 godine.Kotizacija po ekipi iznosi 60 KM. Nagradni fond: 1.000 KM.

Ekipa koja pobijedi na turniru osvaja 500 KM, drugoplasirana ekipa 300 KM i trećeplasirana 100 KM.

Pobjednici u šutiranju slobodnih bacanja i trojki osvajaju po 50 KM. Za sve prijave možete se javiti na broj telefona: 065-462-761 - Milan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Tragedija na ,,Exitu'' - poginuo mladić

  • Objavljeno u Region

nikola exit padNikola Stanišić (21) iz Rume poginuo je u noći između petka i subote, kada je pao s bedema novosadske tvrđave. Mladić se pod nerazjašnjenim okolnostima našao na bedemima izvan ograđenog dijela na kom se muzički festival održava, ali niko nije vidio trenutak kad se nesreća dogodila.

- Šta mu se dogodilo, zasad se ne zna. Uglavnom, on je s bedema Petrovaradinske tvrđave, s visine od oko 20 metara, pao na Kameničkom putu, na mjestu gde se nalazi ulaz za VIP posjetioce. Hitna pomoć koja je bila u blizini brzo je stigla, ali oni su samo mogli da konstatuju smrt - saznaje Kurir.

Drugari u šoku:

Sanja Stanišić, sestra nastradalog mladića, kaže da je brata posljednji put vidjela u petak oko 19.30, kad je izašao iz stana u kojem su živjeli u Novom Sadu.

- Obožavao je Egzit, bio je pun utisaka. Te večeri, prije nego što je izašao, zagrlio me je čvrsto i rekao: „Lijepa moja“, to je bilo kao da mi je četiri puta rekao: „Volim te“ - priča sestra, boreći se da ne zajeca od bola. Sanja kaže da niko od prijatelja s kojima je bio ne zna kako se dogodilo da se Nikola odvoji od društva i padne sa tvrđave. Sestra nije uspjela da sazna ni šta se dešavalo od trenutka kada je posljednji put vidjela brata do pola sata iza ponoći, kada je nastradao.

- Njegovi drugovi u potpunom su šoku i niko još ne može da mi kaže šta se dogodilo. Sve što smo saznali čuli smo od policije i ljudi koji su radili istragu. Rekli su nam da alkohol nikako nije mogao da bude uzrok pada, jer moj brat nije bio toliko pijan - kaže sestra i dodaje da joj brat nije koristio narkotike i da vjeruje da će to potvrditi i toksikološki nalaz. U Nikolinom telefonu, prema riječima njihovog oca Željka, pronašli su poslednju poruku, koju je poslao neposredno pred tragediju.

- Poslao je drugu SMS u kom je napisao: „Gdje si, izgubio sam se“ - navodi očajni otac, očiju crvenih od suza, i dodaje: Kupio kartu u januaru- Nikola je bio dobar momak, bio je na drugoj godini pravnog fakulteta. Nije bio narkoman niti alkoholičar, bio je kao djevojčica. Pretpostavljam da je pogrešno ušao jer se na dva metra od mjesta s kog je pao nalazi ograda. Toliko se radovao Egzitu da je još u januaru kupio kartu - priča nesrećni otac.

I komšije porodice Stanišić imale su samo reči hvale, kako za nastradalog mladića, tako i za njegovu familiju. Nikola će biti sahranjen na groblju u Rumi u ponedjeljak u 13 sati.

 

Izvor i foto: kurir.rs

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pronađena tijela dvoje djece u Tisi

  • Objavljeno u Region

policijasrbijazajecarTijela četrnaestogodišnje djevojčice i jednog dječaka koji su se utopili u Tisi, pronađena su oko podneva, prenio je RTS.

Ronioci su tijela izvadili iz rijeke nedaleko od divlje plaže gdje su se djeca kupala. Tijelo jednog dječaka još nije pronađeno.

Troje djece juče se udavilo u Tisi, u Novom Kneževcu, a kako su mediji prenijeli udavili su se djevojčica stara 14 i dva dječaka stara 12 godina. Prema pisanju medija, devojčica je prva ušla u vodu, a kada je počela da se davi za njom su krenuli dječaci sa namjerom da joj pomognu.

 

 

 

 

 


Izvor: rts.rs

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Đoković od 15 časova za titulu na Vimbldonu

  • Objavljeno u Sport

djokovic federerNajbolji teniser svijeta Novak Đoković i drugi igrač sa ATP liste Rodžer Federer sastaće se danas u finalu Vimbldona.Ovogodišnje finale trećeg Grend slem turnira sezone, koje je repriza prošlogodišnjeg finala Vimbldona, na programu je od 15 časova uz prenos na našoj televiziji.

Podsjećamo, Novak je finale izborio savladavši u tri seta Francuza Rišara Gaskea sa 3:0, dok je Federer istim rezultatom slavio protiv domaćeg predstavnika Endija Mareja. Finalni duel dvojice ovogodišenjeg izdanja londonskog Grend slema je teniska poslastica. Ukoliko se izuzme meč u pet setova protiv Andersona u osmini finala, Đoković je sve mečeve ogigrao bez izgubljenog seta i bez problema izborio finale.

"Rodžer i ja smo igrali mnogo puta. On mi je jedan od najvećih rivala. On je jedan od ljudi koji me je zapravo učinio boljim teniserom, takođe. Tokom mečeva sa njim sam prolazio kroz različite emocije i to mi je omogućilo da shvatim šta mi je potrebno da bih postao bolji igrač, da bih ga pobedio i osvojio Grend slem titule. Dobar je i konstantan, nema dovoljno riječi da bih ga opisao. On je najbolji u istoriji, voli ovdje da igra, ovde igra i svoj najbolji tenis. Ovde je osvojio sedam titula i igra najbolje kada je najvažnije, zbog toga je veliki šampion", rekao je Đoković.

Impresivan je i učinak Federera. Drugi teniser svijeta je zahvaljujući odličnoj formi do finala izgubio samo jedan set i to u trećem kolu od Sema Grota. Švajcarac je do današnjeg duela izgubio samo jedan gem na svoje servis! Prvi reket svijeta pokušaće osvojiti svoj treći trofej u Londonu, dok će Švajcarac biti u prilici da na terenima "Ol Ingland klaba" slavi po osmi put čime bi postao prvi igrač u istoriji kome je to pošlo za rukom.

"Velika je stvar igati s Novakom na bilo kom turniru, ipak je on sjajan igrač. Imao je velike uspjehe, u stvari, nevjerovatan uspjehe, gledajući njegovu kompletnu karijeru. Ali, pogotovo posljednjih nekoliko godina, bio je fascinatno dominantan, to se najviše vidjelo na tvrdim podlogama, a kasnije i na travi. S druge strane, na šljaci je isto jedan od najboljih, ako ne i najbolji. Postao je veoma žilav protivnik. Uvijek je na visini zadatka. Veoma ga je teško pobediti. Njegovo prisustvo je dobro za tenis", rekao je Rodžer.

Današnji susret biće 40. međusobni meč srpskog i švajcarskog tenisera, a sedmostruki šampion Vimbldona ima jednu pobjedu više. U posljednjih 10 susreta Đoković je slavio šest puta (ne računajući predaju Švajcarca u finalu završnog Mastersa u Londonu prošle godine), a dobio je i posljednji meč protiv Rodžera odigran u finalu ovogodišnjeg Mastersa u Rimu.

 

Izvor: RTRS

Foto: Getty images

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn