Menu
A+ A A-
Miljan Rasevic

Miljan Rasevic

Muslin vjeruje u pobjedu Srbije

slavoljub muslin srbijaSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je u Tbilisiju da je Gruzija nepredvidiva ekipa, koja svakog može da pobijedi u jednoj utakmici, ali da je njegov tim svjestan šta ga očekuje i da vjeruje u pobjedu.

"Najvažnije je da odigramo na svom nivou, iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, a znam da možemo i bolje. Mislim da ne postoji opasnost da potcijenimo protivnika", izjavio je Muslin na zvaničnoj konferenciji za medije.

On je dodao da nema ni najmanju dilemu oko startnih 11.

"Nisam imao dilema, imam svoju ideju, a sad mi je bilo najlakše, možda i prvi put imam skoro sve igrače na raspolaganju'', istakao je Muslin novinarima.

Prema njegovim riječima Gruzija je sigurno mnogo opasniji rival nego što to pokazuje tabela.

"Nepredvidivi su, mogu da pobijede bilo koga u jednoj utakmici. Tako smo i spremili utakmicu, možda je malo veći pritisak na nama, nismo bili na velikom takmičenju od 2010. i igrači mogu da se nose sa tim pritiskom", poručio je Muslin.

Kapiten srpskog tima Branislav Ivanović apostrofirao je značaj timske igre.

"Gruzija je opasan protivnik, sigurno su rasterećeniji, igraju visok presing, ali mi znamo šta treba da uradimo da osvojimo bodove ovdje. Potrebno je da odigramo kao tim i rezultat neće izostati", rekao je Ivanović.

Srbija poslije četiri kola u ''D'' grupi kvalifikacija za Mundijal u Rusiji zauzima drugo mjesto sa osam bodova, dva manje od Irske, dok su Gruzijci peti sa dva osvojena boda.

Utakmica između Gruzije i Srbije igra se u petak od 18 sati na stadionu "Boris Paičadze" u Tbilisiju.

 

 

 

Izvor: mondo.rs

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Sofijina bolest sve više napreduje, a vremena sve manje

sofija milicevic djevojcicaOtac trogodišnje djevojčice Sofije Mićević iz Banjaluke, Vanja Mićević, kaže da je njeno stanje jako loše i da svakim danom sve više napreduje, a da je vremena sve manje i manje.

On kaže da je neophodan put u Sjedinjene Države, gdje bi Sofija trebalo da počne sa prvi tretmanom liječenja. Trogodišnja djevojčica je oboljela od akutne limfoblastne leukemije.

''Nakon tretmana, doktori u Americi joj daju 80% šansi za ozdravljenje'', kaže Mićević i dodaje da su finansije najveći problem.

Vanja Mićević ističe da je mala Sofija veliki borac, jako inteligentna djevojčica, koja zna mnogo pjesmica na engleskom jeziku, koja koristi obje ruke kada crta i kada se igra.

Mala Sofija se posljednjih sedam mjeseci nalazi na liječenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ''Dr Vuka Čupić'' u Beogradu. 

Djevojčica je od akutne limfoblastne leukemije oboljela kada je imala četiri mjeseca, a već dvije i po godine se kao lavica bori sa opakom bolešću.

U novembru 2016. godine izvršena joj je transplatacija koštane srži u Beogradu, koja nije postigla željene rezultate, jer je došlo do odbacivanja kalema.

To je njene roditelje najviše pogodilo kada nije uspjelo, jer su već jednom prošli sve to i znali su šta ih ponovo čeka. 

Jedino preostalo rješenje je liječenje metodom primjene T-ćelija, nakon čega slijedi nova transplatacija. Takvu metodu jedino je moguće izvršiti na klinici ''Jons Hopkins Medicine International'' u Baltimoru, SAD.

Za prvi dio liječenja potrebno je obezbijediti 270.000 dolara, a otac male Sofije ističe da se za ovu akciju prikupljanja novca odazvao veliki broj ljudi.

Iz Kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika uplaćeno je 20.000 dolara za liječenje djevojčice, a Savez sindikata Republike Srpske uplatio je 1.000 KM. 

Svi koji mogu i žele pomoći maloj Sofiji mogu to učiniti putem uplata na sljedeće žiro račune:

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

5551000032354997 (KM račun)

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)

5550000032355338

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi"

Podračun za Sofiju Mićević

UniCredit Zagrebačka banka

3383502257474786 (KM račun)

Od 1. aprila 2017. godine u funkciji će biti i humanitarni M:tel-ov broj.

Za više informacija možete se obratiti Vanji Mićeviću, Ravnogorska ulica broj 11, Banjaluka, ili na broj telefona 066/881-043.

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Prijem za odbojkašice Jahorine kod načelnika opštine

odbojkasice jahorine plavi 2016 17Načelnik opštine Pale Boško Jugović sutra, 24. marta, ugostiće ekipu ženskog odbojkaškog kluba ''Jahorina'' sa Pala i rukovodstvo ovog kluba, a povod je nedavni uspjeh kluba i plasman u Premijer ligu BiH.

Prijem će biti organizovan u prostorijama zgrade Opštine sa početkom u 14:00 časova, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz Opštine.

Podsjećamo, odbojkašice ''Jahorine'' prošlog vikenda su savladale ŽOK ''Maglić'' nakon dvije finalne utakmice ''Play off-a'' i time osvojile naslov prvaka Republike Srpske i obezbjedile učešće u Premijer ligi BiH naredne sezone.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Prosječna plata pokriva 45% potrošačke korpe u Srpskoj

supermarketi kupovina ilustracija1Sindikalna potrošačka korpa za četvoročlanu porodicu u Republici Srpskoj u februaru ove godine koštala je 1.882 KM, koju je prosječna isplaćena neto plata za taj mjesec od 848 KM pokrivala sa 45 odsto, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz Saveza sindikata Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da su najviše novca, 699 KM, porodice trošile za nabavku prehrane, za stanovanje i komunalne usluge 580 KM, dok je za tekuće održavanje domaćinstva trebalo izdvojiti 105 KM. Troškovi nabavke odjeće i obuće iznosili su 133 KM, higijene i njega zdravlja 86 KM, prevoz 194 KM, te obrazovanja i kulture 82 KM.

Prosječna neto plata u februaru u poređenju sa januarskom, bila je veća za 33 KM. Najviše prosječne neto plate u februaru isplaćene su u oblasti finansijske djelatnosti i osiguranja 1.286 KM i bile su veće za 3,88 odsto u odnosu na januarsku, a najniže administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima, 540 KM i veće su za 2,47 odsto u odnosu na januarsku platu.

Iz Saveza sindikata kažu da su niske prosječne neto plate u februaru imali zaposleni u građevinarstvu, odnosno 547 KM, u oblasti umjetnosti, zabave i rekreacije 580 KM, zatim radnici u djelatnosti turizma i ugostiteljstva 584 KM, u trgovini 584 KM, a koje su pokrivale troškove sindikalne potrošačke korpe do 31 odsto.

"Iz navedenih podataka je sasvim jasno da su u Republici Srpskoj u januaru ove godine, najniži životni standard imale radničke porodice, koje već godinama jedva sastavljaju kraj s krajem", poručuju iz Saveza sindikata.

Oni smatraju da je jedan od uzroka teškog materijalnog i socijalnog položaja radnika u Srpskoj nepostojanje opšteg i granskih kolektivnih ugovora, pa umjesto njih poslodavci bez saglasnosti radnika i sindikata, sami donose i primjenjuju takozvane pravilnike o radu, kojima se krše stečena radnička i sindikalna prava.

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Izbor novog rukovodstva u Konferenciji mladih Crvenog krsta

konferencija mladih ck sarsCrveni krst Republike Srpske održao je danas redovnu Konferenciju mladih gdje je izabrano novo rukovodstvo konferencije, prijedlog Poslovnika o radu Konferencije mladih, kao i verifikovana nova tri člana konferencije u Skupštinu Crvenog krsta Republike Srpske.

Na današnjem sastanku, koji je održan u prostorijama Crvenog krsta Republike Srpske na Palama, predstavljen je izvještaj realizovanih aktivnosti mladih u 2016. godini, po regijama Prijedor, Krajina, Mrkonjić Grad, Doboj, Semberija - Majevica - Posavina, Birač, Sarajevsko-romanijska regija, Istočna Hercegovina i Stara Hercegovina.

Za novog predsjednika Konferencije mladih danas je izabrana Snježana Tomić iz Bijeljine, a novi potpredsjednici su Mladen Blagojević iz Foče i Nikolina Dragutinović iz Zvornika.

Dosadašnji predsjednik Konferencije mladih Crvenog krsta Republike Srpske Rade Marković rekao je novinarima da Konferencija mladih poboljšava aktivnosti omladine u cijeloj Republici Srpskoj, s obzirom da su mladi danas veoma aktivni u društvu i društvenoj cjelini.

''Za mlade je potrebno da se što više angažuju da bi mogli djelovati u lokalnim zajednicima, a kasnije i šire. U narednom periodu imamo mnogo aktivnosti, od takmičenja u prvoj pomoći, realističkih prikaza stanja povreda i oboljenja do predavanja u srednjim i osnovnim školama, pa do daljih takmičenja na evropskim prvenstvima'', rekao je Marković.

On je dodao da su mladi veoma zainteresovani da učestvuju u ovakvim aktivnostima, ali se radi o malom broju onih koji žele da volontiraju. 

''Samim tim treba staviti akcenat na poboljšanje i probuditi svijest kod mladih, zašto je dobro da volontiraju u društvenoj zajednici i kome sve mogu da pomognu'', istakao je Marković.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović rekao je novinarima da je prioritet Crvenog krsta rad sa mladim ljudima i prije svega to se odnosi na zdrave stilove života.

''Mladi trebaju da se upoznaju sa svim stilovima života, da se upoznaju kakve opasnosti se nalaze ispred njih i koje prijete njihovom zdravlju poput narkomanije, polno prenosivih bolesti, pušenja, alkoholizma i drugo'', rekao je Mihajlović.

On dodaje da će se danas razgovarati o prethodnim aktivnostima na kojima su učestvovali i koje su izvršili.

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti na Palama

forum za bezbjednost sarsU prostorijama Opštine Pale danas je održan Forum za bezbjednost na području ove opštine, gdje su prisustvovali predstavnici opštinske uprave, Stanice javne bezbjednosti Pale, direktori osnovnih škola i Srednješkolskog centra Pale, kao i predstavnici ŠG ''Jahorina'' i drugih opštinskih institucija, koje su bitne da se bezbjednost na Palama drži na zavidnom nivou.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da se radi o redovnoj aktivnosti opštinske uprave, gdje se razgovarali o unapređenju bezbjednosti u svakom smislu i izvučeni su odgovarajući zaključci.

''Današnji forum se odnosi isključivo na bezbjednost đaka, pogotovo osnovaca, srednjoškolaca, takođe u saobraćaju, šumskim požarima. Ovom prilikom apelujem na stanovništvo Pala da vode računa o tome kako uređuju svoja imanja, da ne bi bilo dodatnih problema po okolinu'', rekao je načelnik Jugović.

On je istakao da su izvukli određene zaključke po kojima će reagovati i nastojati da u budućnosti poprave bezbjednosnu situaciju.

Načelnik Stanice javne bezbjednosti Pale Radovan Šarenac istakao je da je bezbjednosna situacija na području opštine Pale zadovoljavajuća, bez obzira što je došlo do povećanja broja krivičnih djela.

''Imamo rasvijetljenost krivičnih djela po ''NN'' od 77%, dok je ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 88%, tako da na osnovu tih pokazatelja možemo reći da je stanje zadovoljavajuće. Sa direktorima osnovnih škola i SŠC Pale dogovorene su aktivnosti u cilju predavanja o maloljetničkoj delikvenciji i učešću đaka u saobraćaju'', rekao je Šarenac.

On je takođe apelovao na sve građane da se sudržavaju od paljenja vatre ili da to rade što bezbjednije.

''U svim slučajevima gdje se utvrdi da je došlo do namjernog izazivanja požara, uništenja imovine ili izazivanja opšte opasnosti biće sankcionisani'', dodao je Šarenac.

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Izložba slika Biljane Elčić

izlozba slika biljane elcicPrva, samostalna izložba slika domaćeg autora Biljane Elčić održaće se u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, 30. marta 2017. godine, sa početkom u 19 časova. 

Biljana Elčić, rođena je 1960. godine u Sarajevu. U periodu od 1992. do 2009. godine bavila se projektovanjem i slikanjem. U tom periodu imala je četiri grupne izložbe. Usavršila je tehniku slikanja na svili 2000. godine, pa je za ''Nikolas'' dizajnirala ručno oslikane svilene marame.

Od 2009. do 2011. godine kao polaznik škole ikonopisa, pod rukovodstvom prof. Gorana Janićijevića, imala je tri grupne izložbe u Istočnom Sarajevu i Banjaluci. Godine 2011., na preporuku prof. Janićevića, upisuje se na Bogoslovski fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu gdje je diplomirala 2016. godine.

U toku studiranja imala je četiri kolektivne izložbe. Usavršavala se u ataeljeu prof. Mirze Ibrahimpašića u Sarajevu, gdje je radila na akvarel tehnikama i ulje na platnu.  Procesu likovnog obrazovanja pristupila je u zrelim godinama, sa izvjesnim životnim iskustvom, a svaka gorčina na pređenom putu pretočena je u zrelost i kreativni potencijal.

Duhovni nivo je probuđen u ikonopisačkoj radionici u Sarajevu, gdje su načinjeni prvi koraci, koji su vremenom postajali sve brži i krupniji na umjetničkom smjeru Duhovne akademije u Foči, gdje je savladala mnoge tradicionalne tehnike.

U slikarskoj poetici Biljane Elčić ispoljili su se, u isto virjeme, ekspresivnost i ''intimističko raspoloženje''. Trenutak kada su se ovi elementi sintetizovali ključan je, ne samo u odnosu na prikazane radove nego i na dalje stvaralaštvo.

Radovi koji su predočeni publici ukazuju na nekoliko fenomena; prije svega, na jedno ''raspojmljeno'', nevino gledanje prizora prirode gdje se već prepoznaje slika, a potom usmjerenje ka načelu kompozicije i napuštanju narativnosti. Kada se, međutim, osjeća izvjesna obaveza ka poznatom motivu (Ostrog) tada faktografija uzima svoj ''danak''.

Ovaj ciklus slika predstavlja ''omaž slici 20. vijeka'', jer se u njoj samoj definišu nove paradigme (slikovnog) mišljenja. Izložbu treba posmatrati kao trenutni presjek stvaralaštva koje se dinamično odvija i razvija, sa nadom da nas Biljana Elčić neće pustiti da dugo čekamo sljedeći susret!

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Prosvjetni radnici najavljuju proteste u Srpskoj

dragan gnjatic preds sindikata rsSindikat obrazovanja, nauke i kulture u Republici Srpskoj ne isključe proteste prosvjetnih radnika ukoliko se radnicima i zaposlenim u oblasti kulture u Republici Srpskoj ne isplate dugovanja po osnovu kolektivnog ugovora od osam miliona konvertibilnih maraka.

Dragan Gnjatić, predsjednik Sindikata, rekao je novinarima danas da je prioritet isplata dugovanja od 2011. do 2014. godine, čime bi ovi radnici bili izjednačeni sa ostalim budžetskim korisnicima kojima treba da se isplate i dugovanja iz 2015. i 2016. godine.

''Nakon tog izjednačavanja može se razgovarati o isplati ostalih dugovanja u periodu od, eventualno, 12 mjeseci, što je ponuđeno ranije iz Vlade Republike Srpske. Ako ovi zahtjevi Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske ne budu ispunjeni, nije isključena mogućnost da prosvjetari ponovo izađu na ulice'', rekao je Gnjatić novinarima.

Za sutra je najavljen sastanak predstavnika Vlade i ovog sindikata.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

U toku akcija ''Bosfor'', hapšenja u BiH i Hrvatskoj

krijumcarenje migranata kamionPo nalogu Tužilaštva BiH u saradnji sa Graničnom policijom Bosne i Hercegovine, više desetina policijskih službenika učestvuje u složenoj međunarodnoj operaciji kodnog naziva ''Bosfor'', saopšteno je za Sarajevo-RS  iz Tužilaštva BiH.

Prema saopštenju, postupajući tužilac Tužilaštva BiH nalazi se u sjedištu Granične policije gdje koordinira svim aktivnostima na terenu. U ovoj akciji učestvuje više zemalja, a usmjerena je na osobe osumnjičene da su organizovano, planski i za velike novčane iznose vršile krijumčarenje ilegalnih migranata sa područja Turske i Sirije, preko BiH i Hrvatske, prema zemljama EU.

Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni organizovali ilegalni transport više desetina ilegalnih migranata, oba pola i različitih starosnih granica, koje su za velike novčane iznose, koji su dostizali i više hiljada evra, krijumčarili preko Crne Gore, BiH i Hrvatske u zemlje Zapadne Evrope, navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva BiH kažu da su institucije iz BiH u stalnom kontaktu sa kolegama u Hrvatskoj. U BiH pretresi su organizovani na više od šest lokacija, dok se akcija na području R. Hrvatske sprovodi na 14 lokacija.

Među osumnjičenim u ovoj međunarodnoj akciji, koja je djelovala na području nekoliko zemalja, nalaze se državljani BiH, Hrvatske, kao i državljani Turske koji su među organizatorima ovih nezakonitih aktivnosti.

Akcija ''Bosfor'', odlučan je korak u borbi protiv ilegalnih migracija sa područja Bliskog Istoka, koja je sprovedena na međunarodnoj distanci, po najvišim istražiteljskim i policijskim standardima.

Uhapšene osobe u BiH biće predate postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom.

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: ilustracija

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Otvoren 16. Međunarodni ''Infoteh Jahorina 2017''

infoteh jahorina sars

U organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je, u hotelu ''Bistrica'' na Jahorini, otvoren 16. Međunarodni naučno-stručni simpozijum ''Infoteh-Jahorina 2017'', koji će trajati do 24. marta.

Naučni skup ''Infoteh-Jahorina'' bavi se informacionim i komunikacionim tehnologijama i njihovom primjenom u srodnim oblastima kao što su elektro-energetika, sistemi automatskog upravljanja, elektronika i slično. 

Pomoćnik ministra nauke i tehnologije u Vladi Republike Srpske Biljana Vojvodić rekla je novinarima da je organizovanje naučno-stručnih skupova izuzetno važno, te da oni trebaju da budu kvalitetni i da proizvedu odlične naučne rezultate.

''U Ministarstvu nauke i tehnologije Republike Srpske izvršena je kategorizacija naučnih skupova u četiri kategorije, u zavisnosti od toga, kakav je to skup, kakve su međunarodne reference, recezenti, koliko ima učesnika i kakva je tradicija održavanja'', istakla je Vojvodićeva.

Ona ističe da prema toj kategorizaciji ovaj naučni skup je svrstan u kategoriju istaknutih međunarodnih skupova, što samo po sebi govori da se radi o kvalitetnom naučnom skupu.

''Drago nam je što se održava već šesnaestu godinu i naravno, jako je bitna oblast kojom se bavi ovaj skup, koja je s jedne strane veoma aktuelna zbog brzine intenziteta promjena u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija'', kaže Vojvodićeva i dodaje da je sa druge strane veoma izazovna, jer treba ispratiti sve promjene i biti konkurentan u okvirima svjetske, priznate nauke.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof.dr Zoran Ljuboje rekao je da je ovaj skup već postao tradicija i može se slobodno svrstati među najznačajnije u regionu.

''Ove godine imali smo oko 180 prijavljenih radova iz sedam zemalja, nešto manje nego prošle godine, ali smo izuzetno zadovoljni odzivom. Kroz recenziju je prošlo 49 radova, uključujući radove u studentskoj sesiji, mi dajemo značaj i šansu mladim istraživačima'', rekao je dekan Ljuboje.

On je dodao da su na ovogodišnjem naučnom skupu zastupljena oko 352 autora i oko 120 recezenata iz ovih oblasti. 

''Cilj nam je da podižemo kvalitet ovog skupa, a ove godine bi trebali pokrenuti časopis, osim zbornika koji inače objavimo nakon skupa. Ideja je takođe da podižemo kvalitet i brojnost učesnika na skupu'', istakao je dekan Ljuboje.

Profesor na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci Branko Blanuša novinarima je rekao da su ovakvi skupovi veoma značajni za razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija, ali na samom povezivanju i razmjeni iskustava među predstavnicima univerziteta u Srpskoj, BiH i šire u regionu.

''Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjaluci suorganizator je ovog skupa i mi sa naše strane nastojimo da pružimo određenu podršku u organizovanju i učešću na simpozijumu ''Infoteh-Jahorina''. Saradnja između naša dva Elektrotehnička fakulteta u Republici Srpskoj mora biti bolja, u mnogim segmentima, nastavi, naučno-istraživačkim radovima i projektima'', rekao je profesor Blanuša.

On je istakao da je jedan od načina saradnje i zajedničko učešće u organizaciji ovakvih simpozijuma, koji su bitni, ne samo sa stanovišta radova i prezentacija na fakultetima, nego zbog druženja, razmjene iskustava i povezivanja akademskih predstavnika i institucija sa privrednim i drugim subjektima.

Suorganizatori 16. Međunarodnog naučno-stručnog simpozijuma ''Infoteh-Jahorina 2017'' su Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Alumni asocijacija inženjera elektrotehnike iz Istočnog Sarajeva.

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn