Menu
A+ A A-

Svečano otvorena Gradska pijaca Pale

DSCF1210Opština Pale i grad Istočno Sarajevo danas su postale bogatije za jedan novi trgovinski projekat, odnosno Gradsku pijacu. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, načelnik opštine Pale Boško Jugović i vlasnik firme ''Connect people'' Stevo Lonco svečano su otvorili Gradsku pijacu na Palama, koja se prostire na 2.500 metara kvadratnih prostora.

Ceremoniji svečanog otvaranja, uz brojne zvanice i stanovnike opštine Pale, prisustvovali su i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić-Jovičević, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo, predstavnici i rukovodstvo Opštine Pale i Grada Istočno Sarajevo, te lokalni privrednici i saradnici iz Pala i drugih gradskih opština.

Direktor firme ''Connect people'' Nemanja Vučetić novinarima je rekao da je u ovaj projekat ukupno planirano četiri miliona maraka ulaganja.

''Centralni pijačni dio se sastoji od 84 tezge, 12 poslovnih prostora gdje se nadovezuje prostor od 500 metara kvadratnih supermarketa i prostor za prodaju mliječnih proizvoda sa 31 rashladnom vitrinom. Trenutno imamo oko 80% popunjenosti kapaciteta, kako zakupaca tezgi, tako i poslovnih prostora'', rekao je Vučetić i dodao da su za početak sasvim zadovoljni.

Vučetić je dodao, da pored Paljana, zakupaca tezgi ima i iz Sarajeva, Travnika, Čajniča i drugih mjesta sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Da je nova pijaca na Palama bila neophodna, potvrdio je i vlasnik firme ''Connect people'' Stevo Lonco koji kaže da je na ideju o izgradnji pijace došao zbog potreba stanovnika da kupuju svježe voće, povrće i mliječne proizvode na jednom mjestu.

Lonco je pomenuo da će radovi na opremanju restorana i hotela biti završeni do 15. oktobra, što će upotpuni sadržaj koji projekat Gradska pijaca nudi.

Gradonačelnik grada Istočno Sarajevo Nenad Vuković rekao je da su firma ''Conncet people'' i njen vlasnik Stevo Lonco najveći investitori na području grada u 2017. godini.

''Ovaj projekat je za svaku pohvalu, ovakav sadržaj je nedostajao Palama kao jednoj izgrađenoj urbanoj cjelini. Nadam se da je ovo mjesto gdje će mnogi građani Pala naći radna mjesta, a posebno poljoprivredni proizvođači iz bliže i šire okoline Pala'', istakao je gradonačelnik Vuković.

S tim se složio i prvi čovjek opštine Pale Boško Jugović, koji je napomenuo da je ovo početak investicionog ciklusa na području Pala, te dodao da će nastaviti da motiviše poljoprivrednike sa što većim radom, te da svoje proizvode prodaju na Gradskoj pijaci.

Nakon otvaranja muzički program je uputpunio muzički nastup pop zvezde Romane Panić, a na ceremoniji otvaranja pijace nastupio je i bend ''VIS club''.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Izlagači i zakupci iz cijele BiH na otvaranju Gradske pijace

gradska pijaca pale2Zakupci i izlagači iz cijele Bosne i Hercegovine, odosno iz Pala, Prače, Breze, Goražda, Gračanice, Čapljine, Travnika, Sarajeva, spremni su za otvaranje Gradske pijace Pale.

Investicija ukupne vrijednosti četiri miliona konvertibilnih maraka realizuje se u dvije etape, a ključna, prva etapa koja se odnosi na natrkrivenu pijacu i parking, upravo je okončana.

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da svojim prisustvom uveličate svečanost otvaranja Gradske pijace Pale, u subotu, 29.04.2017. godine u 12:00 časova na lokaciji stare pijace, u ulici Srpskih ratnika bb, Pale  (preko puta crkve Uspenja presvete Bogorodice).

Stanovnici opštine Pale dobiće mjesto trgovine, razmjene, inspiracije i razgovora – Pale konačno imaju pijacu - na starom mjestu, ali u novom ruhu, navode iz Uprave Gradske pijace Pale za Sarajevo-RS. 

Uz prigodan zabavni program biće obilježeno otvaranje omiljenog mjesta susreta svih stanovnika Pala a ceremoniji svečanog otvaranja, uz brojne zvanice i stanovnike opštine Pale, prisustvovaće gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Nenad Vuković i načelnik opštine Pale, Boško Jugović.

Gradska pijaca Pale jedna od najsavremenijih i najvećih tržnica sa kapacitetima 84 prodajne tezge, dijelom za prodaju suhomesnatih i mliječnih proizvoda sa 31 rashladnom vitrinom, 12 poslovnih prostora te sopstvenim parking prostorom kapaciteta 85 parking mjesta.

U sklopu pijace, kao zakupci, radiće od prvog dana proizvođači i prodavci voća, povrća, cveijeća, rasada iz cijele BiH kao i poslovne jedinice Z Marketa (Zvorničanka d.o.o.), Duhanprometa d.o.o., mesare Brojler d.o.o., pekare Željo d.o.o., ribarnice Gušti mora s.r., kladionice SPORTPLUS, LA-MA s.r., mesare Rosuljaš s.r. i drugi.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

''Financial Times'' o arapskim investicijama u BiH

trzni centri balkanUgledni časopis ''Financial Times'' u opširnom je članku proučio ulaganja kompanija s Bliskog istoka u projekte izgradnje mnogobrojnih nekretnina na Balkanu, te otkrio razloge zašto je Balkan interesantno tržište za ulaganje, ali i koji su izazovi s kojima se firme tamo susreću.

''Financial Times'' navodi kako neki misle da je interes ulagača iz Persijskog zaliva potaknut strateškim ili religijskim ciljevima, no potom citira Ivana Cakarevića iz kompanije ''Rooftop Capital'', koji vjeruje da pravi razlog ulaganja znatno prizemniji.

''Radi se o pogodnoj lokaciji na rakskršću puteva, gdje je cijena rada konkurentna, a naknadna pristupanja Evropskoj uniji čini cijelu regiju privlačnom za ulaganja'', tvrdi Cakarević, prenosi ''Jutarnji''.

''Financial Times'' piše da je Bosna i Hercegovina omiljena meta investitora iz Persijskog zalieva, pogotovo u nekretnine za odmor, stanovanje i trgovinu.

Saudijski ''Al Shiddi Trading'' uložio je u sarajevski ''City Centar''. Izgradnja na turističkom gradu Buroj Ozone pokraj Sarajeva počela je krajem prošle godine - radi se o investiciji vrijednoj 2,3 milijarde evra iza koje stoje ulagači iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Uprkos sredstvima koja pristižu u oslabljenu ekonomiju BiH, ove arapske investicije nisu naišle na univerzalnu dobrodošlicu, piše FT.

Neki se građani žale na sudar kultura s posjetiocima i puzajući nalet konzervativizma u zajednicama gdje se započinju projekti. Ali, državna Agencija za unapređenje stranih investicija (FIPA) tvrdi kako su ti problemi prenapuhani, a zalivske kompanije ne spadaju ni među najvećih deset investitora u BiH.

''Neke zalivske države su među najvećim investitorima u EU, i tamo su dobrodošle. Kapital ne poznaje religiju ni granice, poznaje samo profit. Stoga ne biste trebali misliti da zaljevske države ovdje ulažu zbog muslimanskog naroda, ulažu zato jer mogu zaraditi u Bosni i Hercegovini'', naveli su iz FIPA-e, prenosi FT.

Investicijska kompanija Dubaija (ICD) je u maju prošle godine kupila odmaralište Porto Montenegro za oko 200 miliona dolara, što je bilo prvo ulaganje u tu balkansku državu. U međuvremenu, egipatski poduzetnik Samih Sawiris uložio je 1,1 milion eura u elitno odmaralište ''Lustica Bay'', a još dva arapska ulaganja: Plavi Horizonti i Montrose Montenegro su u pripremi.

Plave Horizonte muče problemi s vlasništvom zemljišta, što FT prepoznaje kao čest problem za investitore u regiji.

Investicija u Beograd na vodi, projekat vrijedan tri milijarde dolara, najvidljivije je zalivsko ulaganje u regiju. Iza projekta stoji firma ''Eagle Hills'' iz Abu Dhabija, no okružen je brojnim kontroverzama, od činjenice da je odabrana bez javnog konkursa, do načina na koji je srpska vlada mijenjala zakone kako bi omogućila izgradnju.

No, dok je pažnja medija na kompanijama iz arapskih zemalja, direktor fabrike ''Coreside'' Srđan Vujčić procjenjuje kako je za čak 80 odsto investicija u nekretnine u regiji zaslužan zapravo Izrael.

''Izraelski investitori su se fokusirali na maloprodajne parkove i trgovačke centre'', rekao je James Gunn, direktor Poseidon grupe, koji ima 10-godišnje iskustvo u regiji.

Gunn je za FT naglasio kako raste i interes južnoafričkih ulagača, koji u svojoj zemlji imaju problema s valutnim rizicima i ekonomskom nestabilnošću. Kompanija ''Reit Hyprop'' iz Johannesburga kupila je 60 odsto beogradskog trgovačkog centra ''Delta City'' u februaru prošle godine.

Ista kompanija kupila je i crnogorski ''Delta City'' u Podgorici, a avgustu je kupila i trgovački centar u Skoplju. Južnoafrički ''New Europe Property Investments'' kupio je zagrebački ''Arena Centar'' krajem prošle godine.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

O stanju u privredi i mogućnostima "Јahorina ekonomskog foruma"

jahorina ekonomski forumNa ovom forumu učestovaće više od 30 stranih predavača i oko 300 gostiju. O stanju u privredi Srpske i mogućnostima koje ovakav forum pruža govorilo se i u večerašnjem izdanju emisije Aspekt.

Goran Račić, predsjednik Organizacionog odbora "Јahorina ekonomskog foruma" rekao je da će na Forumu učestvovati nekoliko stranih delegacija i to Kine, Austrije, Njemačke. Račić je, gostujući u emisiji Aspekt Radio-televizije Republike Srpske, istakao da je to odlična prilika za razgovare o uslovima poslovanja, ambijentu i svim pitanjima koja su važna za odlučivanje o investiranju.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da su dvije osnovne pretpostavke za pokretanje života u realnom sektoru politička stabilnost i veći nivo investiranja.

"Svaki ozbiljan investitor će prvo pitati kakvo je političko stanje", rekao je Savanović.

Milomir Durmić, direktor Drina osiguranja, naveo je da će se neko vrlo teško, u uslovima nestabilne političke situacije,  odlučiti za investiranje i finansiranje.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Gradska pijaca Pale u subotu počinje sa radom Istaknut

gradska pijaca u izgradnjiGradska pijaca Pale biće otvorena u subotu, 29. aprila 2017. godine u 12 časova, na staroj lokaciji nekadašnje zelene pijace, u Ulici Srpskih ratnika.

Iz uprave Gradske pijace za Sarajevo-RS  su saopštili da otvaranjem nove pijace Palama se vraća mjesto trgovine, razmjene, inspiracije i razgovora.

''Vraćamo Palama pijacu na starom mjestu, ali u novom ruhu. Uz prigodan program proslavićemo otvaranje omiljenog mjesta susreta svih stanovnika Pala, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovaće broje zvanice i stanovnici Pala'', navodi se u saopštenju.

Iz uprave Gradske pijace naveli su da će na otvaranju prisustvovati gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i načelnik opštine Pale Boško Jugović. 

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Petočasovna obustava rada Autobuske stanice Pale

strajk autobuska pale 2017Preduzeće ''Stanišić'' d.o.o. Pale danas je privremeno obustavila rad stanice i staničnih usluga u vremenskom periodu od 10:00 do 15:00 časova, kao znak upozorenja zbog nepreduzimanja potrebnih mjera od strane nadležnih institucija da spriječe nezakonitosti u oblasti drumskog saobraćaja.

Direktor Autobuske stanice na Palama Njegoš Poljaković novinarima je rekao da pomenuto preduzeće iz Pala već duži vremenski period ukazuje na nezakonitosti drumskog prevoza putnika, prema nadležnim inspekcijskim i drugim institucijama, te da još uvijek nisu naišli na razumijevanje i dobili zaštitu od neregularne konkurencije.

''Problem drumskog prevoza putnika nije problem samo Sarajevsko-romanijske regije, nego je to problem u cijeloj BiH. Više od 150 voznih jedinica, uglavnom kombi vozila, svakodnevno ulazi iz susjednih zemalja na prostor Bosne i Hercegovine i vrši neregularan prevoz putnika'', kaže Poljaković.

On navodi da su time, daleko više, od preduzeća koja gazduju stanicama, pogođeni sami prevoznici.

Kako ističe, odgovore koje su dobijali od inspekcijskih službi, uglavnom su se odnosila na obrazloženja da nemaju nadležnosti da preduzimaju potrebne radnje, da nemaju dovoljan broj inspektora, da zakonske regulative nisu dobro uređene, da inspekcija u Srbiji ne radi dovoljno dobro svoj posao i drugo.

''Mi odgovorno smatramo da su zakonske regulative dobre, nego da je problem u onima koji treba da vrše kontrolu na terenu poštovanja tih istih zakonskih regulativa. Konkretno, u ovoj grani privrede najveći problem prave ''divlji'' prevoznici koji su najviše izraženi u oblasti međunarodnog saobraćaja'', ističe direktor Autobuske stanice Pale.

Poljaković navodi da preduzeće ''Stanišić'' d.o.o., koje pozitivno posluje, ne želi da zbog nezainteresovanog ponašanja nadležnih službi i negativnog poslovanja Autobuske stanice, ugrozi ostatak preduzeća. 

''U narednom periodu ćemo nastaviti sa obustavama rada, ali ako se ovakvo ponašanje nadležnih ne promijeni, od 1. septembra ćemo u potpunosti obustavi rad stanice i promijeniti namjenu objekta'', naveo je Poljaković.

Naredna obustava rada najavljena je za mjesec dana i stanične usluge neće biti dostupne prevoznicima na dva dana.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Novi Chrome štedi snagu računara

chrome18032017Google obećava veliku uštedu snage računara, RAM štednju i rasterećenje procesora dolaskom verzije Chrome 57.

Ako već koristite Chrome , potrudite se da pređete na verziju 57 čim ona bude dostupna za preuzimanje (nekima već jeste). Ta verzija će imati daleko manju potrošnju resursa računara, uključujući RAM, CPUi pozadinske procese.

Chrome 57 će, kako Google tvrdi, trošiti do maksimalno jedan odsto procesorske snage i to na verzijama sa samo jednim jezgrom, što je veliko unapređenje u odnosu na prethodne verzije pregledača interneta.

Google na svom Developer sajtu objašnjava novost tako što svaki tab koji se ne koristi ima svoj vremenski CPU okvir od oko 10, nakon kojeg se privremeno gasi.

Izuzeci, naravno, postoje, recimo kad slušate muziku u pozadini preko Google Play, pratite neki video prenos preko YouTube ili Switch mreže i slično…

Iako je nova verzija Chrome pregledača više nego dobrodošla, jer će uštedeti i resurse računara i produžiti trajanje baterija na mobilnim uređajima, mi smo i dalje pri stavu da je pravo vreme da isprobate Vivaldi, zasnovan na Chromium bazi.

 

 

 

 

 

 

Izvor: opstinasokolac.net

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Cijene nafte u padu

nafta busotineCijene nafte danas su u padu usljed jačanja dolara, porasta zaliha sirove nafte i sve većih tenzija između SAD i Irana. Vrijednost dolara pala je za 0,3 odsto u odnosu na niz valute.

U Americi je u funkciji dodatni broj naftnih bušotina, dok podaci ukazuju i na rast zaliha sirove nafte više od očekivanog. U Londonu je cijena sirove nafte "brent" iz Sjevernog mora manja za 25 centi i sada je 56,56 dolara po barelu.

U Njujorku je cijena svijetle sirove nafte pala za 13 centi i sada iznosi 53,70 dolara po barelu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Agencije

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Volkswagen najveći proizvođač automobila na svijetu

volkswagen znak sarsKompanija Folksvagen je nadmašila kompaniju Tojota, te tako postala najuspješniji prodavač automobila na svijetu. Ovo je prvi put da je njemačka kompanija na liderskoj poziciji.

Tojota je prvo mjesto držala tokom posljednje četiri godine, a u 2016. godini je prodala 10,175 miliona vozila širom svijeta. Ipak, to je manje u odnosu na Folksvagen koji je prodao 10,31 milion automobila.

Ovaj uspjeh je ostvaren uprkos skandalu koji se odnosi na testove emisije gasova, koji je donio brojne tužbe i kazne za VW. Folksvagen obuhvata i Audijeve, Poršeove i Škodine automobile, a u Kini je zabilježio povećanje potražnje za 3,8 odsto.

Takođe, kompanija je napravila uspjeh u Švedskoj, gdje je Folksvagen golf bio najpopularniji novi automobil u 2016. godini. To je prvi put da Volvo nije prvi po prodaji.

Prodaja Tojotinih automobila je porasla za 0,2 odsto, iako je na to uticao pad u američkoj automobilskoj industriji. Dženeral Motors još nije objavio svoje rezultate, ali se očekuje da će biti iza japanske i njemačke kompanije.

GM je bio treći najveći proizvođač automobila u 2015. godini. Na prvom mjestu je bio 2011. godine, kada je Tojotina proizvodnja dobila težak udarac zbog razornog zemljotresa i cunamija u Јapanu.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Načelnik Ćosić se nada uspostavljanju saradnje sa Velenjem

cosic slovenija 2017Delegacija iz Republike Srpske u sastavu ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i saradnici, nastavljaju posjetu Velenju u Sloveniji.

Danas će se sastati sa preduzetnicima iz Velenja, posjetiti Muzej rudarstva i Kuću minerala. Cilj posjete delegacije Srpske jeste razvoj saradnje sa kompanija kao što je „Gorenje“, ali i preuzimanje pozitivnih iskustava ove lokalne zajednice u kojoj se nalazi termoelektrana koja snadbjeva najveći dio Slovenije.

''Mi sa njima veoma dobro sarađujemo. Ovo je drugi put da smo organizovali ovakvu posjetu, koja otvara nove mogućnosti saradnje'', rekao je Đokić.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republika Srpske Zlatan Klokić ističe da bi Srpskoj bila korisna iskustva iz Velenja, jer su u ovoj slovenačkoj opštini realizovani neki projekti koji su dobrim dijelom finansirani sredstvima EU.

Uspostavljanje bliske saradnje Istočnog Novog Sarajeva i opštine Velenje, kao i unapređenje privredne i drugih oblika saradnje između ove dvije opštine jedna je od mogućnosti kojoj se nada i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Gradonačelnik Velenja Bojan Kontič rekao je da današnja posjeta delegacije iz Srpske predstavlja nadogradnju dosadašnje uspješne saradnje. 

On je dodao da postoji mogućnost saradnje u zajedničkim projektima koji bi bili finansirani sredstvima EU.

 

 

 

Izvor i foto: opstinains.net

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Šume Srpske uzimaju kredit od 26 miliona KM

sume srpske sokolac zgradaJavno preduzeće ''Šume Republike Srpske'' imaju u planu da se zaduže za 25,8 miliona konvertibilnih maraka, kako bi izmirile nagomilane zaostale obaveze, piše poslovni portal Kapital.

Portal piše da je  Vlada Republike Srpske krajem 2016. godine dala saglasnost na odluku o kreditnom zaduženju preduzeća ''Šume Republike Srpske''. 

''Šume Srpske'' između ostalog uzimaju milionski kredit kako bi izmirile obaveze prema opštinama, Poreskoj upravi Republike Srpske i izvođačima radova, ali i zatvorile neke druge kredite.

Pomoćnik ministra za šumarstvo i lovstvo Goran Zubić rekao je za Kapital da ''Šume'' ovaj kredit uzimaju kako bi poboljšale svoju funkcionalnost i servisirale pojedine zaostale obaveze.

''Ima nakupljenih obaveza prema opštinama i dobavljačima. „Šume“ su uradile jednu opsežnu analizu koja je pokazala da im je bolje ići u kreditno zaduženje, a da ne plaćaju zatezne kamate, jer su one veće vrijednosti nego što bi bila kamata na kredit. To je ekonomičnije rješenje i u ''Šumama'' smatraju da na ovaj način mogu prevazići probleme u vezi sa dugovanjima koja već dužni niz godina opterećuju ovo javno preduzeće“, rekao je Zubić koji nije želio da otkrije iznos za koji ''Šume'' planiraju da se zaduže.

Koliki je iznos kredita koji planiraju da podignu nije želio da kaže ni vršilac dužnosti direktora ''Šuma Republike Srpske'' Risto Marić. Marić je rekao da će više informacija o ovom kreditu moći reći tek kroz nekoliko dana.

Ekonomski analitičar Zoran Pavlović kaže za Kapital da za zaduženjem ne bi bilo potrebe da se ovim preduzećem domaćinski upravljalo. Prema njegovim riječima, ''Šume'' jesu profitabilne, ali je problem što one profit donose samo onima koji njima upravljaju, a ne Republike Srpske i njenim grđanima.

''U preduzeću ''Šume RS'' ima mnogo stvari koje su vrlo profitabilne, ali samo za one koji upravljaju tim preduzećem. Vidjeli smo koliko je mjesto direktora ''Šuma'' i šumskih gazdinstava pri podjeli fotelja bitno političkim partijama. Očigledno je da iza toga stoje jaki interesni lobiji i uvezani sistemi dolaska do novca'', istakao je Pavlović.

On kaže da problemi u ''Šumama'' nisu od danas, već da traju godinama unazad, ali da se ne radi na rješavanju tih problema.

Ukupne obaveze ''Šuma Republike Srpske'' na kraju prvog polugodišta 2016. godine iznosile su 62,6 miliona KM, od čega se na dugoročne odnosilo 8,7 miliona KM, a na kratkoročne 53,9 miliona KM.

Nezavisna spoljna revizija je u izvještaju za 2015. godinu utvrdila da su ''Šume Republike Srpske'' u 2015. godini prikazale dobit veću za minimalno 4,1 milion KM nego što ona jeste, da su im kratkoročne obaveze veće 20,4 miliona maraka od tekuće imovine, te da je uprava nezakonito sredstva za prostu reprodukciju trošila na poboljšanje likvidnosti, o čemu je Kapital ranije pisao.

 

 

 

 

Izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Uspješan vikend na Jahorini Istaknut

photo5Tokom vikenda na Jahorini sve je proteklo u znaku dobrog rasploženja i odličnih uslova za skijanje, čemu su posvjedočili i zadovoljni gosti, koji su uživali na našoj olimpijskoj ljepotici.

Sve staze su bile otvorena za skijaše, a sunčano vrijeme i prijatna temperatura privukli su veliki broj turista iz zemalja okruženja.

Prema riječima portparola OC ''Jahorina'' Ivane Lizdek za Sarajevo-RS popunjenost smještajnih kapaciteta na Jahorini iznosi 70%, a za naredni vikend se očekuje još bolja posjećenost. 

''Najveći broj posjetilaca dolazi iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. U nastavku sezone očekujemo još eći broj stranih turista, a gosti će nam biti i iz Mađarske, Poljske i Turske'', ističe Lizdekova.

Ona dodaje da u večernjim časovima jahorinski hoteli organizuju zabavu za sve posjetioce. 

''Pozivamo sve zainteresovane da na vrijeme rezervišu smještaj na Jahorini u nastavku sezone, te iskoriste prednosti povoljnih aranžmana u odnosu na druga skijališta u regionu'', kaže Lizdekova.

U hotelu ''Bistrica'' smještaj na bazi noćenja sa doručkom iznosi 56 KM po osobi u dvokrevetnoj sobi. 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: oc-jahorina.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Pretplatite se na RSS feed