Menu
A+ A A-

Srbi, Bošnjaci i Hrvati skuvali "tolerantni gulaš"

toleranti gulasNedaleko od Tuzle organizovano je jedno neobično okupljanje. Događaj je nazvan "Tolerantni gulaš", a okupio je mlade Hrvate, Bošnjake, Srbe, piše "RSE".

"Ideja nam je bila da mi mladi okupimo ljude različite dobi, religije i etničke pripadnosti da bismo se svi zajedno družili i pokazali kako je to moguće", rekla je Pelka Jovičić za Radio "Slobodnaevropa", jedna od organizatora događaja iz udruženja "Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla".

Prema službenim podacima iz 2013. godine u Tuzli ima 110.979 stanovnika, ali je u ovom gradu došlo do promjene nacionalne strukture.

Broj Bošnjaka je povećan za 18.000 u odnosu na popis iz 1991, a istovremeno broj Srba u Tuzli je smanjen za 16.800, a smanjen je i broj Hrvata u Tuzli i to za 5.000.

"Svi govore da su za jednakost i toleranciju, ali svakodnevno možemo u medijima i svakodnevnom životu vidjeti koliko to zapravo nije istinito", rekla je Sanja Hajdukov iz iste organizacije.

 

Foto: radioslobodnaevropa

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Mali maturanti "Bubamare" se oprostili od vaspitača

bubamara zavrsna sarsJavna ustanova Dječiji centar "Buba-mara" iz Pala večeras je u Kulturnom centru organizovao završnu dječiju priredbu "Doviđenja, dragi vaspitači" na kojoj su budućim školarcima uručene diplome.

Direktor "Buba-mare" Slavka Brezo novinarima je rekla da su mališani večeras se predstavili kroz brojne igre, igrokaze, folklor i recitacije, a ispratili su 30 mališana za koje slijedi "malo teži" period školovanja.

"Tokom odrastanja u vrtiću su prošli socijalizaciju, osamostaljivanje, škole u prirodi i učestvovali su u kulturnim manifestacijama. Ono što je važno, jeste da se djeca oslobode straha od javnih nastupa", istakla je Brezova.

Naglasila je da su mališani iz "Buba-mare" izašli puni znanja i spremni za polazak u osnovnu školu.

Brezova je dodala da će 17. djece iz ovog vrtića sutra se pridružiti vršnjacima iz Foče, Rogatice i Istočnog Novog Sarajeva na ljetovanju na Tari.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Policija otjerala srednjoškolce dok su skupljali novac za druga

vanja pejakovic pomoc blBanjalučki srednjoškolci, koji su pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za svog školskog druga, naišli su na prepreku. Policija im je zabranila rad, jer nemaju potrebnu dozvolu.

Postavili su štand na Trgu Krajine kako bi prikupili novac za druga koji je na ekskurziji u Italiji teško povrijedio kičmu. I tu se nisu dugo zadržali. Učenike Tehničke škole otjerala je policija, jer nisu imali dozvolu za prikupljanje pomoći.

Tako se u centru Banjaluke odigrala nesvakidašnja situacija – umjesto da prikupljaju novac, učenici su čitav dan prikupljali potrebnu papirologiju.

I nisu uspjeli, pa će na potrebnu dozvolu morati da čekaju do prekosutra, a to će se, kažu, odraziti i na prikupljanje novca za Vanju Pejakovića.

"Izgubili smo dan i po. Znači, za taj dan i po mogli smo isto skupiti dosta novčanih sredstava. Međutim, spriječeni smo u tome. Nadam se da ćemo nadoknaditi to na neki način. Sad odmah idemo gore u Kotor Varoš, nadamo se da ćemo gore uspjeti skupiti nešto. Trudićemo se da svaki dan skupimo što više novca i nadam se da ćemo uspjeti u tome", kaže Stela Novaković, učenica Tehničke škole u Banjaluci.

"Većina nas živi u Kotor Varošu", poručuju učenici.

Svaki dan putuju u Banjaluku kako bi sakupljali novac od 12 do 18 časova. Prikupljali su ga i juče i prekjuče, ali je policija tek danas intervenisala.

Ma koliko situacija bila apsurdna, zakon se mora poštovati, poručuju iz MUP-a. Bez obzira na sve, nemaju sluha za učenički entuzijazam i volonterizam.

"Upoznali su lica da je potrebno da poštuju zakonske propise, a u suprotnom čine prekršaj. Ukoliko neko prikuplja dobrotvorne priloge suprotno navedenim odredbama, kazniće se novčanom kaznom od 200 do 800 konvertibilnih maraka", kaže Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Ipak ih nisu kaznili i dozvolu će im dati za jedan dan, umjesto za osam, što je inače praksa.

Bez obzira na sve, humanitarci iz Tehničke škole kažu da ih to neće demoralisati, pa najavljuju i humanitarno veče za Vanju, učenika Poljoprivredne škole koji se zbog teške povrede liječi u Italiji.

Kažu da će pare prikupljati u srijedu, 21. juna, u Sokolskom domu.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Plesni studio "Orion" osvojio 18 medalja u Bihaću

orion djeca bihac1Članovi Plesnog studija "Orion" sa Pala odbranili su titule državnih prvaka iz prethodnih godina i osvojili nove u više plesnih kategorija na Državnom prvenstvu BiH, održanom u Bihaću 17. juna 2017. godine.

Rukovodilac PS "Orion" Dragan Veselinović rekao je za Sarajevo-RS da je na takmičenju učestvovalo 800 plesača iz 18 plesnih udruženja iz cijele BiH, koji su realizovali preko 1400 ulaza na plesni podijum.

"Naši takmičari su nastupili u izuzetno jakoj konkurenciji, sa malom, ali odbranom ekipom naš plesni studio je osvojio deset zlatnih, tri srebrene i pet bronzanih medalja", rekao je Veselinović.

On je čestitao kolegama iz drugih plesnih klubova na ostvarenim rezultatima, kao i na dobroj i kvalitetnoj igri.

"Posebno čestitamo PK "Virus" Bihać za odličnu organizaciju prvenstva, a naravno sve čestitke našem Plesnom studiju "Orion" koju su ovogodišnju sezonu zaokružili sa više nego izvanrednim rezultatima", dodao je Veselinović.

 

 

 

Rezultati: 23 zlatne medalje u stimulativnim kategorijama, (OPEN Category Formations)

Disco Dance-Duos=>Children  1

    1        BUNJEVAC Nina - PEJOVIĆ Teodora    Plesni studio "ORION"
    2        LOPATIĆ Kristina - ZEKOVIĆ Lana    Plesni studio "ORION"
    3        GUTALJ Sara - TIŠMA Irena    Plesni studio "ORION"

Disco Dance-Groups=>Children  1

    1        BLUE GAME    Plesni studio "ORION"

Disco Dance-Trios=>Children  1

    1        BLUE STARS    Plesni studio "ORION"
    3        RED STARS    Plesni studio "ORION"

Disco Dance-Duos=>Children 2

    1        GLIGORIĆ Jovana - TIŠMA Sara    Plesni studio "ORION"
    3        TODOROVIĆ Marija - VAREŠIĆ Monika    Plesni studio "ORION"

Disco Dance-Trios=>Children 2

    1        ORION TRIOS    Plesni studio "ORION"

Street Dance Show-Groups=>Juniors

    1        "DISCO GIRLS"    Plesni studio "ORION"

Disco Dance-Solos female=>Adults 1

    1        VESELINOVIĆ Milica    Plesni studio "ORION"
    3        RADOVIĆ Ana    Plesni studio "ORION"

Disco Dance-Duos =>Adults 1

    1                      VESELINOVIĆ Milica - RADOVIĆ Ana    Plesni studio "ORION"

Disco Dance-Trios=>Adults 1

    1        ORION TRIOS    Plesni studio "ORION"

Street Dance Show-Formations=>Adults 1

    1        PARTY    Plesni studio "ORION"

Open Category-Formations=>All age Formations

    1        "ORION KIDS OPEN"    Plesni studio "ORION"
    1        "EVERYBODY DANCE NOW"    Plesni studio "ORION"

Disco Dance-Groups=>Children 2

    2        "DISCO KIDS"    Plesni studio "ORION"

Disco Dance-Solos female=>Children  1

    2        PEJOVIĆ Teodora    Plesni studio "ORION"
    3        BUNJEVAC Nina    Plesni studio "ORION"
    6        GUTALJ Sara    Plesni studio "ORION"
    7        LOPATIĆ Kristina    Plesni studio "ORION"

Disco Dance-Solos female=>Children 2

    4        VAREŠIĆ Monika    Plesni studio "ORION"
    5        TIŠMA Sara    Plesni studio "ORION"

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Konferencija beba u Istočnoj Ilidži 28. juna

konferencija beba istocna ilidza 2017U saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske i u organizaciji Opštine Istočna Ilidža u srijedu, 28. juna sa početkom u 18:00 časova, održaće se "Konferencija beba" u bašti restorana "Kula".

Prijavljivanje učesnika počeće na dan manifestacije od 18:00 časova, a pravo učešća imaju sve bebe rođene u periodu od 28. juna 2016. do 28. juna 2017. godine, navodi se na sajtu Opštine Istočna Ilidža.

Prilikom prijavljivanja beba na uvid je potrebno donijeti zdravstvenu knjižicu ili izvod iz matične knjige rođenih. Programom su predviđene razne aktivnosti poput takmičenja očeva u brzom presvlačenju beba, kao i drugi zabavni program.

Takođe, ono što je najvažniji dio ove manifestacije, biće izabrano novo tročlano predsjedništvo i uručene prigodne nagrade od strane predstavnika vlasti.

 

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Javna tribina Centara civilne inicijative u Istočnom Sarajevu

javna tribina lukavica poslaniciCentri Civilnih Inicijativa (CCI) organizuju Javnu tribinu na temu "BiH na raskrsnici između napretka i stagnacije - izazovi i prepreke za državnu vlast", koja će se održati u sali Skupštine Grada Istočno Sarajevo u utorak, 20. juna sa početkom u 17:00 časova.

Na tribini će učestvovati poslanici u Predstavničkom domu PS BiH Lazar Prodanović (SNSD), Nikola Lovrinović (HDZ BiH), Fehim Škaljić (SBB BiH), Sadik Ahmetović (Nezavisni blok) i Damir Bećirović (DF).

Javna tribina ima za cilj da predstavnici vlasti u zakonodavnim organima vlasti BiH, kroz direktnu komunikaciju sa građanima/biračima predstave svoje aktivnosti i rezultate rada, te razgovaraju o aktuelnoj situaciji na zadatu temu, saopšteno je za Sarajevo-RS iz CCI.

U saopštenju se dodaje da se tim jača povjerenje između vlasti i građana, povećava transparentnost rada predstavnika vlasti, a rad izabranih predstavnika preispituje od strane građana/birača.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pomozimo Vanji Pejakoviću iz Kotor Varoši

vanja pejakovicPorodica Vanje Pejakovića iz Maslovara kod Kotor Varoša, koji je doživio tešku nesreću na ekskurziji u Italiji, otvorila je račune na koje humanisti mogu uplatiti novac za njegovo liječenje.

Vrhunski sportista i vrijedan učenik doživio je tešku nesreću na putovanju kojem se toliko raduje svaki đak. Povreda kičme tokom skoka u vodu prikovala ga je za bolničku postelju u Italiji, gdje ljekari čine sve kako bi posljedice po Vanju bile što bezazlenije.

Ohrabrujući znakovi koje je davao proteklih dana daju nadu da će Vanja dobiti tešku bitku.

Veliki troškovi liječenja i neophodnog boravka roditelja uz Vanju u bolnici u Italiji prinudili su porodicu da se okrene humanim ljudima. Računi za prikupljanje pomoći otvoreni su u Unikredit banci na ime Vanjine majke Dubravke Pejaković.

Za uplate novca iz BiH otvoren je račun u KM, a pomoć je moguće uplatiti i iz inostranstva na devizni račun.

Vanja je rođeni pobjednik koji je igrama pod košem svom gradu donio mnogo radosti. Pomozimo mu da dobije i najvažniju utakmicu svog života.

Računi

Račun u KM – 551-720-25761327-02

Poziv na broj – 45506012000

Devizni račun – BA395517202876133041

SWIFT – BLBABA22

Uplate na ime Dubravka Pejaković

Adresa Maslovare bb, 78220 Kotor Varoš

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Počele prijave za 18. Konferenciju beba na Palama

konferencija beba 18 paleU organizaciji Javne ustanove za kulturu i sport "Kulturno-sportski centar Pale" 26. juna tekuće godine, sa početkom u 18:00 časova, održaće se 18. Konferencija beba u Sportsko-poslovnom centru "Peki".

Zainteresovani roditelji se mole da prilikom prijave, koja je počela 10. juna i traje do početka Konferencije, dostave podatke i rodni list bebe na uvid.

Prijavite se možete svakim radnim danom od 8:00 do 15:00 časova u prostorijama Kulturnog centra na Palama.

Prošle godine na ovoj manifestaciji je učestvovalo 150 beba, a za predsjednika 17. Konferencije izabrana je beba Stefan Pavlović, koji je tad bio star 10 dana.

Gosti na ovogodišnjoj 18. Konferenciji beba biće mališani vrtića "Buba-mara" i Plesnog studija "Orion" iz Pala.

Svake godine, zahvaljujući sponzorima Konferencije budu obezbijeđene vrijedne nagrade za sve učesnike i pobjednika.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Završna priredba vrtića "Buba-mara" na Palama

bubamara plakat zavrsna 2017Javna ustanova Dječiji centar "Buba-mara" organizuje završnu svečanost za svoje male maturante pod nazivom "Doviđenja dragi vaspitači" koja će se održati u Kulturnom centru Pale u srijedu, 21. juna sa početkom u 18:30 časova.

Mališani vrtića "Buba-mara" će na ovoj svečanosti svoje roditelje i ostale posjetioce zabaviti kroz raznovrsni program kao što je balet, folklor, igrokazi, pjesmi na engleskom i recitacije.

Na kraju programa, predviđena je dodjela diploma najmlađim paljanskim maturantima. Takođe, mole se svi roditelji da ostanu do kraja programa, kako bi se svi zajedno učestvovali u zajedničkom fotografisanju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

GPS narukvice stižu dogodine

gps narukvica2Želja roditelja djece sa autizmom, ali i sa drugim poteškoćama u razvoju, da njihovi mališani dobiju GPS narukvice zahvaljujući kojima će u svakom trenutku znati gdje im se djeca nalaze, trebalo bi da bude ispunjena dogodine.

Kako je navedeno u odgovoru Savjeta ministara BiH na pitanje koje je postavila poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Maja Gasal-Vražalica, u ovoj budžetskoj godini ne postoji mogućnost izdvajanja novca za nabavku ovih narukvica, ali bi to trebalo da bude učinjeno dogodine.

"Sektor za zdravstvo će uložiti posebne napore da u narednoj godini bude osiguran novac za nabavku ovih narukvica", stoji u odgovoru.

Riječ je o narukvicama koje se u razvijenim zemljama obavezno stavljaju i osobama koje pate od demencije, a na slobodnom tržištu koštaju od 30 do više stotina evra.

Da GPS narukvica u razvijenim zemljama nije ništa neobično, potvrdila je direktorica Centra "Dajte nam šansu - Zvjezdice" Željka Perišić-Ninković.

"GPS narukvice su veoma korisne jer unapređuju bezbjednost djece i osoba sa autizmom i drugim poteškoćama u razvoju. Korišćenjem te narukvice roditelji bi bili oslobođeni straha da će se dijete izgubiti", kaže Perišić-Ninković.

Da nabavi GPS narukvicu za svog sina razmišljala je i Jelena iz Banjaluke. Ona kaže da je uz pomoć prijatelja iz inostranstva pokušavala da je kupi.

"Iako se moj sin nikada nije udaljavao sam od kuće, niti bilo gdje odlazio bez najave, suprug i ja bismo voljeli da ima tu narukvicu, jer nikad se ne zna šta se može desiti. Međutim, čula sam komentare nekih roditelja da svojim mališanima ne bi stavili tu narukvicu, koja izgleda kao malo neobičniji sat, jer se plaše da bi ih druga djeca mogla posmatrati drugačije", kazala je Jelena.

Kćerka Divne G., koja sa porodicom živi u Sloveniji, odnedavno nosi sat u kojem je čip za praćenje. Ona kaže da je njena desetogodišnja kćerkica taj sat prihvatila i da nema nikakvih problema.

"Toliko se vezala za taj sat da bez njega ne može. Na početku nismo bili sigurni da li je sat najbolje rješenje, međutim, ispostavilo se da smo uradili dobru stvar. Prije nekoliko dana je izašla iz dvorišta i sakrila se iza živice. Iako smo u prvi mah pretrnuli, znali smo da ćemo je lako pronaći", ispričala je Divna G.

GPS narukvica ne izgleda ništa drugačije od novijih modela satova koji se mogu kupiti kao dodatak "pametnim" telefonima. Osim sata, koji se ne može nabaviti u BiH, da bi GPS uređaj funkcionisao, potrebni su i SIM kartica i mobilni internet.

Svi podaci o kretanju očitavaju se na besplatnoj mobilnoj aplikaciji, što uveliko olakšava praćenje.

Čipovanje

Dok djeca sa poteškoćama u razvoju u BiH još nemaju ni narukvice, američki mediji već dvije godine vode polemiku o ugradnji mikročipova koji bi spriječili kidnapovanje djece. Do konkretnog odgovora još se nije došlo.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Paljani se u velikom broju odazvali da pomognu Pavlovićima

pavlovic humanitarni koncert1U organizaciji Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale večeras je u Kulturnom centru na Palama održan humanitarni koncert za pomoć samohranoj Željki Pavlović i njeno troje maloljetne djece, koji žive u trošnoj i neuslovnoj kući u mjestu Vrhprača, opština Pale.

Pavlovićeva je nedavno ostala bez muža koji je preminuo u 38. godini života i bez ikakvih prihoda sa maloljetnim kćerkama živi u staroj, oronuloj kući u ovom selu, oko 30 kilometara udaljenoj od Pala.

Član OO Crvenog krsta Pale Jelena Petrović novinarima je rekla da se porodica Pavlović nalazi u teškoj situaciji i da žive od 105 KM dječijeg doplatka, što nije dovoljno s obzirom da djeca putuju u školu, koja je udaljena 15 kilometara.

"Organizovali smo se sa predstavnicima opštine, Kulturnim centrom i svim ljudima dobre volje da podržimo ovu humanu akciju. Porodica ima plac u Han Derventi, nedaleko od Pala, tako da bi trebalo svi da udružimo snage i pokušamo im napraviti skromni dom", istakla je Petrovićeva.

Petrovićeva dodaje da ova porodica ne može zimu dočekati u ovakvim uslovima zbog krova na trošnoj i neuslovnoj kući koji može da se obruši svaki čas.

Takođe, ona je navela da je do početka večerašnje manifestacije prodato više od 500 karata, te pozvala humane ljude da podrže ovu akciju novčano ili da doniraju građevinski materijal kako bi se pomoglo Pavlovićima da stvore normalne uslove za život.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je opština pomogla ovoj porodici, izrazivši nadu da će se doći bar do dijela sredstava neophodnih za izgradnju prijeko potrebne kuća za tu porodicu.

"Želimo da ovakvih stvari bude što manje i da se bavimo nečim drugim. Kada je humanost u pitanju, tu smo od početka do kraja i gledaćemo mimo ovih aktivnosti da izdvojimo određena sredstva kako bi toj ženi zaista pomogli na adekvatan način", istakao je Jugović.

Željka Pavlović se zahvalila svim ljudima koji su joj izašli u susret i odazvali se ovoj akciji, te dodala da je ovo njena borba i da mora skupiti snagu kako bi njena djeca imala krov nad glavom.

Na humanitarnom koncertu, koji je organizovan pod sloganom "Budimo humani, naše malo samohranoj majci Željki Pavlović je mnogo", nastupili su "Rojal bend" iz Rogatice, koji je bio i inicijator ove manifestacije, te "Ritam noći", KUD "Mladost" Pale, pjevači Njegoš Rađenović i Mladen Šiljak.

Ukoliko ste bili spriječni da dođete večeras u Kulturni centar, porodici Pavlović možete pomoći i putem uplate na žiro račun Crvenog krsta Pale kod NLB Razvojne banke na broj 562-012-0000229-409 sa naznakom za pomoć porodici Pavlović.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pokažimo humanost, pomozimo porodici Pavlović

kuca pavlovica vrhpracaŽeljka Pavlović i njene tri djevojčice u martu ove godine ostale su bez hranitelja, supruga i oca Đorđa. U trošnoj kući u selu Vrhprača, podno Јahorine, od škole udaljenoj 15-tak kilometara preživljavaju od 105 maraka dječijeg doplatka.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pale i Kulturno sportski centar pokrenuli su niz humanitarnih aktivnosti. Sugrađane pozivaju večeras, na humanitarni koncert, a privrednike za pomoć da se Pavlovićima sagradi kuća.

Humanitarni koncert za samohranu majku Pavlović i njeno troje maloljetne djece održaće  se večeras, 13. juna, u sali Kulturnog centra Pale sa početkom u 20:00 časova.

Cijena ulaznice za sve humane sugrađane biće simboličnih 5 KM.

Iznenadna i prerana smrt supruga i oca Đorđa, koji je porodicu prehranjivao radeći u šumi sa volovskim zapregama, ostavila je Željku, i njene djevojčice uplašene, daleko od civilizacije, u kući koja teško može odoljeti još jednom jahorinskom snijegu.

Za raskošan život ne znaju, ali ni pomoć nikada ni od koga tražili nisu. Željka se teška srca odlučila da pokuca na vrata Crvenog krsta.

"Molim sve dobre ljude da mi pomognu, da vide kakva je moja situacija. Imam samo što se pomoći tiče dječiji dodatak od 105 maraka, a muž nije imao staža, djeca nemaju pravo ni na penziju", priča majka Željka.

Najstarija Ana koja pohađa 8. razred, bila je odsutna. Ona i njene sestrice, Dragana i Tijana, svako jutro oko 5 časova zapute se ka školi, udaljenoj 15-tak kilometara.

Mada je nastava tek od 8, jedini prevoz je radnički autobus.

Željki Pavlović i njenim djevojčicama možemo pomoći. Pridružimo se akciji OO CK Pale.

"Udružili smo se da pokrenemo akciju, pozivamo sve, privatne subjekte prije svih da pokušamo dok traje građevinska sezona da napravimo bar prizemlje, jer jednostavno zimu ne može dočekati u trošnoj kući. Moramo izbjeći katastrofu. Јer se može desiti da dođe do obrušavanja, a onda je kasno za sve drugo", poručila je Јelena Petrović, sekretar OO Crveni krst Pale.

Željka posjeduje plac, na roditeljskom imanju, udaljenom nekoliko kilometara od Pala, a san da na njemu sagrade skroman dom, prekinula je muževljeva smrt.

Sada joj je taj san noćna mora, jer svjesna je da ne smije sa djecom zazimiti daleko od ljekara, škole, civilizacije. Sada je i naša humanost na djelu!

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Pretplatite se na RSS feed