Menu
A+ A A-
Kultura - Art

Izložba slika Biljane Elčić

izlozba slika biljane elcicPrva, samostalna izložba slika domaćeg autora Biljane Elčić održaće se u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, 30. marta 2017. godine, sa početkom u 19 časova. 

Biljana Elčić, rođena je 1960. godine u Sarajevu. U periodu od 1992. do 2009. godine bavila se projektovanjem i slikanjem. U tom periodu imala je četiri grupne izložbe. Usavršila je tehniku slikanja na svili 2000. godine, pa je za ''Nikolas'' dizajnirala ručno oslikane svilene marame.

Od 2009. do 2011. godine kao polaznik škole ikonopisa, pod rukovodstvom prof. Gorana Janićijevića, imala je tri grupne izložbe u Istočnom Sarajevu i Banjaluci. Godine 2011., na preporuku prof. Janićevića, upisuje se na Bogoslovski fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu gdje je diplomirala 2016. godine.

U toku studiranja imala je četiri kolektivne izložbe. Usavršavala se u ataeljeu prof. Mirze Ibrahimpašića u Sarajevu, gdje je radila na akvarel tehnikama i ulje na platnu.  Procesu likovnog obrazovanja pristupila je u zrelim godinama, sa izvjesnim životnim iskustvom, a svaka gorčina na pređenom putu pretočena je u zrelost i kreativni potencijal.

Duhovni nivo je probuđen u ikonopisačkoj radionici u Sarajevu, gdje su načinjeni prvi koraci, koji su vremenom postajali sve brži i krupniji na umjetničkom smjeru Duhovne akademije u Foči, gdje je savladala mnoge tradicionalne tehnike.

U slikarskoj poetici Biljane Elčić ispoljili su se, u isto virjeme, ekspresivnost i ''intimističko raspoloženje''. Trenutak kada su se ovi elementi sintetizovali ključan je, ne samo u odnosu na prikazane radove nego i na dalje stvaralaštvo.

Radovi koji su predočeni publici ukazuju na nekoliko fenomena; prije svega, na jedno ''raspojmljeno'', nevino gledanje prizora prirode gdje se već prepoznaje slika, a potom usmjerenje ka načelu kompozicije i napuštanju narativnosti. Kada se, međutim, osjeća izvjesna obaveza ka poznatom motivu (Ostrog) tada faktografija uzima svoj ''danak''.

Ovaj ciklus slika predstavlja ''omaž slici 20. vijeka'', jer se u njoj samoj definišu nove paradigme (slikovnog) mišljenja. Izložbu treba posmatrati kao trenutni presjek stvaralaštva koje se dinamično odvija i razvija, sa nadom da nas Biljana Elčić neće pustiti da dugo čekamo sljedeći susret!

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Read more...

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Izložba ikona na Bogoslovskom fakultetu u Foči

ikone bogoslovski focaIzložba ikonopisačkih radova studenata crkvene umjIzložba ikona i mozaika otvorena je, 10. januara, na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu "Sveti Vasilije Ostroški", a autori su talentovani studenti Odsjeka za crkveno slikarstvo i umjetnost ove visokoškolske ustanove, sa sjedištem u Doboju.

Ikone i mozaici koje stvaraju studenti ovog odsjeka već su prepoznate od strane javnosti i okolnih crkava, što potvrđuje činjenica da mnogi od njih već ikonopišu pojedine hramove širom eparhija Srpske pravoslavne crkve u BiH i Evropi.

Na svečanom otvaranju izložbe goste su pozdravili profesor na Odsjeku za crkvenu umjetnost i slikarstvo u Doboju Veljo Stanišić, kao i domaćini iz Boračke organizacije i Srspke pravoslavne crkve iz Kneževa.

Izložba će u Kneževu biti otvorena do 23. januara 2017. godine u periodu od 10 do 13 časova, a poslije toga će radovi studenata biti izloženi u Sarajevu, Višegradu, Trebinju i ostalim gradovima Republike Srpske.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: Ž.Ljubaš

Read more...

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Jeleni Nišić treća nagrada za kolor fotografiju

jelena nisic nagradaTreća klupska izložba fotografija Kluba fotografije ''FOTON'' održana je u ponedjeljak, 26. decembra, u galeriji ''Evergreen'' u Sarajevu. Na takmičenju je učestvovao 21 izlagač, a nagrade su se dodjeljivale u dvije sekcije, ''Kolor'' i ''Monohrom''.

Na izložbi je učestvovala Jelena Nišić iz Istočnog Sarajeva, koja je osvojila treću nagradu za kolor fotografiju na izložbi. Nagrada je pripala jednom od ukupno pet izloženih portreta.

''Izložila sam ukupno pet portreta, tri kolor i dvije crno bijele fotografije. Radi se o studijskim fotografijama, odnosno dvije su modne, dok se na tri portreta nalaze djeca. Na nedavno održanoj izložbi ''FotoBiH 2016'' predstavila sam dvije fotografije, radi se o monohrom i kolor sekcijama'', rekla je za Sarajevo-RS Nišićeva.

Jelena Nišić je član Kluba fotografije ''FOTON'' i AuBiH (Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH).

Prva dva mjesta u sekciji ''Kolor'' osvojile su fotografije ''Ying Yang'' i ''Aleja'' Tesnima Karišika. Pohvale za izložbu fotografiju u pomenutoj sekciji dobili su i učesnici Nina Borovac, Senka Ibrisimbegović, Enisa Bugarič, Ibrahim Huskić i Selma Hadžimuratović.

U sekciji ''Monohrom'' prvo i treće mjesto zauzele su fotografije ''Istanbul 7'' i ''Istanbul 9'' Enise Bugarič, dok je drugo mjesto pripalo Arminu Cenanoviću za ''Portret''.  Pohvale su dobili i učesnici Siniša Matić, Maja Kapetanović i Nina Borovac.

Žiriranje obavio Amer Kapetanović, a izložba je održana pod pokroviteljstvom Asocijacije za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: Foto Jelena

Read more...

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Otvorena izložba ''Slovo renesanse''

otvorena izlozba lubardaU galeriji Andrićevog instituta "Lubarda" večeras je otvorena izložba 21 eksponata na kojima je prikazana antička geometrija u srednjovjekovnom srpskom stvaralaštvu, čiji je autor Predrag Milosavljević.

Profesor na Univerzitetu u Beogradu Aleksandar Petrović rekao je da je ovo zanimljiva izložba koja govori o antičkom znanju u srpskoj srednjovjekovnoj kulturi.

"Na izloženim primjerima srpska srednjovjekovna kultura je na, koji nama nije poznat, imala neposrednu vezu sa antičkom kulturom i starim svijetom. Ona to nije preuzela posredstvom Vizantije, jer se zna da Vizantija ne vlada u to vrijeme geometrijom", istakao je Petrović.

Autor izložbe Predrag Milosavljević kaže da ova izložba govori o ulozi antičke geometrije u srednjovjekovnoj Srbiji.

"Geometrijski obrasci preko kojih smo mi uklapali određene stilove koji su se nalazili oko nas, pokazuju da su u većini slučajeva naši umjetnici iz književnosti i u arhitekturi primjenjivali pravce koji su u antici bili izuzetno značajni kao filozofske osnove", rekao je Milosavljević.

Izložba "Slovo renesanse" biće otvorena mjesec dana.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor i foto: SRNA

Read more...

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Sjećanje na jednog od najistaknutijih srpskih slikara

sava sumanovic slikarU Sremskoj Mitrovici, u noći između 29. i 30. avgusta 1942. godine, na prostoru uz staro pravoslavno groblje mučenički je stradalo od ustaške ruke 150 nedužnih muškaraca, žena i djece iz Šida, među kojima je Sava Šumanović, jedan od najistaknutijih srpskih slikara 20. vijeka.

Hrvatske ustaške vlasti su na tom području tokom Drugog svjetskog rata sistematski ubile više hiljada nedužnih civila, najvećim intenzitetom upravo tokom avgusta i septembra 1942. godine, podsjećaju iz Udruženja "Јadovno 1941".

"Sava Šumanović uhapšen je 28. avgusta rano ujutro, zamolio je da se spremi, okupao se, uzeo stvari, poljubio majku u ruku i otišao zauvijek, ne znajući za šta ga terete", kaže istoričar umjetnosti Gordana Krstić-Faj.

Taoci su prvo brutalno pretučeni, a potom prevezeni u Sremsku Mitrovicu, gdje im je pokretni prijeki ustaški sud izrekao smrtne kazne i tokom noći su strijeljani. Uz upaljene baklje kraj spremnih raka, prošavši ustaški špalir, pucano im je u potiljak ili su direktno lijegali u raku i na njih je pucano.

Potom su polivani krečom i zatrpavani zemljom. Јedan broj mučenika je ugušen, jer su ranjeni i još živi zatrpavani, dok su se ispod zemlje čuli potmuli jauci. Proslavljeni slikar je te 1942, kao i 1941. godine slikao manjim intenzitetom nego inače, zabrinut zloslutnim vremenima.

U momentu hapšenja je na štafelaju ostala upravo završena slika "Beračice", danas izložena u Memorijalnoj galeriji u Šidu. Sava Šumanović je rođen u Vinkovcima, 22. januara 1896. godine.

 

 

 

 

Izvor: SRNA

Foto: dnevno.rs

Read more...

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Održana izložba slika Borka Močevića

izlozba slika borka mocevica pale 16U okviru "Ljetne scene u Palama'' sinoć je na paljanskom šetalištu Udruženje ljubitelja umjetnosti "ULjUP" priredilo izložbu slika umjetnika Borka Močevića. Predsjednik "ULjUP-a" Goran Šinik istakao je da se udruženje ovom samostalnom izložbom pridružilo svečanostima koje se u avgustu organizuju povodom Dana opštine Pale i krsne slave ove opštine Velike Gospojine.

Šinik je naveo da je izloženo 45 slika Borka Močevića, od kojih će dvadesetak biti izloženo i u Kulturnom centru Pale gdje će ih posjetioci moći vidjeti do kraja avgusta. On je naglasio da je izložba prodajnog karaktera i da će posjetioci i u Kulturnom centru moći da kupe Močevićeve slike.

Šinik je dodao da su pjesnici Željko Pržulj i Goran Vračar kazivali poeziju i prozu u pratnji Tanje Popić na klasičnoj gitari. Prema njegovim riječima, "ULjUP" planira da početkom septembra priredi performans u Istočnom Novom Sarajevu ispred kafea "Aroma", gdje će biti izložene slike sa prethodne dvije kolonije koje je organizovalo ovo udruženje, uz prigodan program.

Borko Močević istakao je da je ovo njegova samostalna izložba koja je postavljena na paljanskom šetalištu, da motiv na njegovim dijelima nije bitan, već je bitno šta predstavlja slika.

"Ako vidite bijelog gavrana na slici to predstavlja jedinstvenu pticu koja je jača i snažnija i inteligentnija od svoje rase, tako da sam motiv nije suština nijedne slike", istakao je on.

Za sve ljubitelje prirode i ljekobilja u okviru "Ljetne scene u Palama" Planinarsko ekološko društvo "Romanija" danas organizuje "Dane ljekobilja na Romaniji".

Večeras je planirano predstavljanje knjige "Stazama srpskog rukopisnog nasljeđa BiH" Biljane Samardžić, koja je nastala kao rezultat autorovih višegodišnjih istraživanja istorije srpskog jezika i pisma u BiH.

 

 

 

 

 

 

Izvor i foto: SRNA

Read more...

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Drugi Sabor likovnih umjetnika u Jelovcima kod Mokrog

sabor slikarstva jelovci 2016Drugi po redu Sabor slikarstva u selu Jelovci kod Pala počinje 3. avgusta ove godine, a izložba slika biće održana 7. avgusta, na privatnom posjedu Bose i Helmuta Stephana, koji već pet godina žive u ovom selu nedaleko od Mokrog i Pala.

Ideja za održavanje Sabora likovnih umjetnika u Jelovcima došla je spontano, kao izraz potrebe da se još jednom pokaže i dokaže da je i nemoguće moguće, da se svim skepticima i pesimistima crno bijelog svijeta pokaže svo šarenilo i ljepota života.

Domaćini ove manifestacije su Bosa i Helmut Stephan, koji su prije pet godina postali stanovnici Jelovaca. Dočekani i prihvaćeni kao najrođeniji, Bosa i Helmut  su se vrlo brzo udomaćili u ovom paljanskom selu na obroncima Romanije. Oni su za svoje prijatelje i goste slikare pripremili hranu i smještaj.

Prema riječima Bose Stephan za Sarajevo-RS, ovogodišnji Sabor slikarstva okupiće veliki broj umjetnika, najviše iz Srbije jer su Bosa i Helmut članovi tamošnjeg Udruženja slikara iz Rume. Teme za sve slikare su slobodnog izbora, a pejzaži sela Jelovci i Romanije u daljini su neizbježna tema za sve slikare. Pored izložbe slika, istog dana održaće se izložba ručnih radova i suvenira Sekcije kućnih radinosti ''Bosiljak'' iz Mokrog.

Sponzori Sabora slikarstva su firma ''Enterijer'' iz Jelovaca koja je donirala platno i pekara ''Sunce'' iz Mokrog koja je obezbjedila hljeb i pecivo za goste. Sabor će i ove godine pomoći firme ''Santing'' iz Pala, Robna kuća ''Mibos'' iz Sumbulovca, firma ''Stop mine'' iz Sarajeva, ''MDM Comerce'' iz Sumbulovca, buregdžinica ''Rio'' Pale i opština Pale.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: mokrolive.info

Read more...

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

U Tokiju izložba radova umjetnika iz BiH

izlozba radova u tokiju bih 2016Ambasada BiH u Japanu organizovala je izložbu umjetničkih radova umjetnika iz BiH pod nazivom "20 umjetnika za 20 godina prijateljstva i saradnje", koja se danas završava u prestižnom "Takanava civilnom centru" u Tokiju.

Na izložbi, koja je otvorena 23. jula, izloženi su radovi poznate slikarke Taide Jašarević Heford, koja je kao stipendista Vlade Japana na Univerzitetu za umjetnost i dizajn "Jošibi" stekla titulu doktora likovnih umjetnosti, slikara Muhameda Kafedžića, čiji su radovi inspirisani japanskom tradicijom i kulturom, te studenata Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

Izložba je jedan od kulturnih događaja koje organizuje Ambasada BiH u Tokiju povodom obilježavanja 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i predstavlja svjedočanstvo prijateljstva naroda dvije zemlje i opredjeljenje za razvijanje i jačanje kulturne saradnje.

Pored postavke umjetničkih radova, na izložbi su predstavljeni informativni i turistički materijali o BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Otvaranju izložbe prisustvovali su predstavnici "Minato internacionalne asocijacije" (MIA) i opštine Minato, kao i veliki broj ličnosti iz javnog, diplomatskog i kulturnog života Japana.

Direktor MIA Keiko Hori i generalni sekretar MIA Juzuro Kokado zahvalili su Ambasadi BiH u Tokiju na organizaciji ove manifestacije, te izrazili očekivanje da će se uspješna saradnja nastaviti u razvoju kulturnih veza kroz učešća Ambasade na manifestacijama u organizaciji opštine Minato.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: SRNA

Foto: mvp.gov.ba

Read more...

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Studenti Bogoslovije održali izložbu slika

izlozba ikona u doboju 2016U Doboju je sinoć otvorena godišnja izložba radova studenata dobojskog Odsjeka crkvene umjetnosti i slikarstva Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta "Sveti Vasilije Ostroški" iz Foče. Studenti su se predstavili dobojskoj publici ikonama i mozaicima koje su izradili u vizantijskom stilu.

Student Marko Pušlić ističe da izrada jedne ikone zahtijeva mnogo truda, posvećenosti i studioznog rada koji može da traje i do dva mjeseca.

''Radimo sa pigmentima. Razbijamo opnu jajeta kako bi odvojili žumance koje se rastvara u sirćetu i vodi, u koje se zatim dodaje boja'', pojasnio je Pušlić. Apsolvent Damjan Damjanović kaže da je osim fizičkog rada važan i duhovni aspekt jer ikona nastaje za molitvu i kroz molitvu.

Radovi su izloženi u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje. Sinoć je u dobojskom Centru za kulturu održan cjelovečernji koncert učenika Osnovne muzičke škole "Markos Portugal" iz ovog mjesta, u okviru obilježavanja Dana grada.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor i foto: SRNA

Read more...

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Otkrivena ''posljednja Rembrantova slika''

rembrantova slikaČuveni slikar Rembrant Harmenson van Rajn možda je umro 1669. godine, ali zahvaljujući današnjim umjetnicima "i dalje stvara nove slike". U to bi barem željela da vas ubijedi grupa umjetnika koja je pomoću posebnog softvera stvorila "poslednju Rembrantovu sliku".

''Može li se starom majstoru ponovo udahnuti život putem stvaranja nove slike?'', pitanje je koje postavlja grupa autora u video snimku u kojem je predstavljen projekat "The Next Rembrandt".

Cilj projekta bio je da algoritam analizom cjelokupne Rembrantove umjetničke produkcije stvori "novu sliku" koja će se razlikovati od svih prethodnih umjetnikovih silka, ali i dalje u osnovi biti njegovo sopstveno djelo, piše Independent.

Tokom 18 mjeseci, tim istoričara umjetnosti, inženjera i programera stvorio je djelo štampano u 3D tehnici, zasnovano na 168.263 fragmenata Rembrantovih slika, koje se sastoji od 148 miliona piksela.

“Ova ideja dočekana je sa mnogo nevjerice i skepticizma. Takođe, doći na ideju je jedna stvar, a sprovesti je u djelo je nešto sasvim drugo“, izjavio je kreativni direktor Bas Korsten za Gardijan.

Naravno, Korsten ističe da ovo nikako nije novi Rembrant “Samo Rembrant može stvoriti novog Rembranta" - ali navodi da projekat predstavlja briljantan način da ljudi shvate "šta je Rembranta činilo Rembrantom".

“To je jedan od načina da stare majstore održimo u životu“, rekao je. ''Nova'' slika biće izložena u jednom od muzeja u Amsterdamu. 

 

 

 

 

Izvor: b92.net

Foto: wikimedia commons

Read more...

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Muzej Stare Hercegovine prikuplja fotografije iz SFRJ

muzej stare herc.focaIz Muzeja Stare Hercegovine u Foči, koji ove godine slavi šest decenija postojanja, upućen je poziv građanima da ovoj ustanovi poklone predmete ili fotografije iz socijalističkog perioda Jugoslavije za dopunu postojeće postavke "Foča u prošlosti".

Građani koji imaju predmete ili fotografije iz perioda pedesetih do osamdesetih godina prošlog vijeka u bivšoj Jugoslaviji, pozvani su da ih donesu u muzej, da bi se uzeli podaci o predmetu ili fotografiji koji će nakon skeniranja biti vraćeni vlasniku.

"Ukoliko zainteresovani građani pomenute predmete ili fotografije žele da poklone muzeju, ova ustanova će poklone pohraniti u depo i povremeno izlagati, uz napomenu o porijeklu eksponata", navodi se u pozivu. U pozivu se navodi da je najpoželjnije da se odnose na omladinske radne akcije, Partizansku olimpijadu, kulturne i druge manifestacije iz tog perioda kao što su koncerti, ispraćaji u vojsku, sportska takmičenja, polaganje pionirske zakletve, školske priredbe i izleti, obilježavanje Dana borca i 29. novembra, doček Nove godine i slično.

Traženi predmeti i fotografije, novinski članci, uniforme i pionirska odijela, bedževi, suveniri i drugi predmeti mogu se donijeti u muzej radnim danima od 7.00 do 15.00 časova, a poželjno je da to bude najkasnije do 15. aprila ove godine.

Multimedijalnu izložbu "Foča u prošlosti", Muzej Stare Hercegovine priprema u saradnji sa producentskom kućom iz NJemačke i Istorijskim muzejom iz Sarajeva. Pored više izložbi, jubilej će biti obilježen i okruglim stolom o prošlosti Foče, na kojem će učestvovati istaknuti istoričari i profesori iz regije, te izdavanjem brošure o razvoju muzeja, a biće organizovana i radionica za učenike. Zgrada muzeja, na kojoj je prošle godine obnovljen krov, u ovoj godini trebalo bi da dobije novu fasadu i stolariju.

 

 

 

 

Izvor i foto: SRNA

Read more...

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Sutra otvaranje izložbe u galeriji ''Novi hram'' u Sarajevu

sarajevska zima logoMeđunarodna likovna kolonija "ART simpozijum Jahorina", u okviru programa Internacionalnog festivala Sarajevo - Sarajevska zima 2016, organizuje izložbu likovnih djela, koja će biti otvorena sutra u galeriji "Novi hram" u Sarajevu.
 
"Otvaranje izložbe zakazano je za 7. mart u 18.00 časova kada ćemo likovnoj publici sa zadovoljstvom prezentovati oko 25 slika i skulptura, nastalih tokom prošlogodišnjeg 13. saziva, na Jahorini", rekao je danas Srni osnivač i umjetnički rukovodilac "ART simpozijum Jahorina" Lazo Savić. 
 
On je dodao da na tom događaju očekuje prisustvo poklonika likovne umjetnosti i prijatelja Kolonije, među koji bi trebalo da budu i neki od ambasadora zemalja iz kojih su umjetnici dolazili na Jahorinu. 
 
Riječ je, ističe Savić, o umjetnicima iz Bugarske, Holandije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i BiH. 
 
On je i ovaj put pozdravio plodnu višegodošnju saradnju "ART simpozium Jahorine" sa "Sarajevskom zimom" i njenim idejnim tvorcem Ibrahimom Spahićem. 
 
"Art simpozijum Jahorina" osnovan je 1. maja 2003. godine pod pokroviteljstvom Olimpijskog centra Jahorina i uz podršku tadašnjeg gradonačelnika Istočnog Sarajevo Predraga Lasice, i od tada se redovno održava svake godine na olimpijskoj planini Jahorini, gdje je ugostio brojne likovne umjetnike iz Japana, NJemačke, Češke, Mađarske, Rusije, Ukrajine, Španije, Italije, Egipta, Grčke, Irske, Amerike, Holandije, Francuske, Turske, Bugarske, Makedonije, Srbije, Hrvatske, čija su djela predstavljena na više od 50 izložbi u Srpskoj, BiH i inostranstvu. 
 
Cilj ove renomirane kulturne manifestacije je afirmacija likovne umjetnosti i umjetnosti uopšte, razvoj ekološke svijesti, podsticaj turizma kako na području Republike Srpske, BiH i zemalja u regionu tako i u svijetu, uključujući doprinos naporima da Jahorina, koja zasluženo nosi epitet zimske olimpijske ljepotice, bude prepoznatljiva i na mapi kulturnih destinacija. 
 
Izložba će biti otvorena do 15. marta u galeriji "Novi hram" u Sarajevu.
 
 
 
 
Izvor: SRNA
Read more...

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Subscribe to this RSS feed