Menu
A+ A A-

Lut fest slavi 18. rođendan

lutfest1Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest“ biće održan od 1-6. oktobra, 2017. godine, u Istočnom Sarajevu, u organizaciji Forum teatra.

„Moto ovogodišnjeg festivala „Lutkarski bal punoljetstva“ najavljuje pravo rođendansko slavlje u duhu lutkarstva i lutkarske umjetnosti, kao i učešće najznačajnijih profesionalnih lutkarskih pozorišta iz regiona i svijeta.

Festival će otvoriti 01. oktobra u 18,00 časova Pozorište lutaka „Pinokio“ iz Beograda sa multimedijalnim spektaklom „Bubamarac“, reditelja Darjana Mihajlovića.

Ove godine će se publici po prvi put predstaviti Nevid teatar i Gradsko pozorište Jazavac, Banja Luka sa predstavom „Pustolovine Boleta Komete“, autorski projekat Marka Dukića.

Pozorište lutaka Mostar učestvuje sa predstavom „Princ iz moje ulice“, Nedžada Maskumića, Pozorište lutaka Niš, sa predstavom „Olovni vojnik i balerina“, reditelja Darka Kovačovskog, Dečije pozorište Subotica sa predstavom „Ivica i Marica“, reditelja Todora Valova, Narodno pozorište „Toša Jovanović“, Zrenjanin, sa predsatvom „Zvezda lutalica“, čiju režiju potpisuje Irena Tot.

Lutkarsko kazalište Mostar će izvesti predstavu „Bajka o sreći“, Izabele Degorske.

Pozorište „Tuulevski“ iz Estonije, koje bilježi zapažene uspjehe na mnogim svjetskim festivalima predstaviće se sa novim lutkarskim ostvarenjem, predstavom „Crvenkapa“, rediteljke Amele Vučenović. Zavod federacija Ljubljana i

Gledališče Glej će izvesti predstavu „Luda šuma“, autorski projekat Ajde Roos i Petera Kusa. Po prvi put će se publici u Istočnom Sarajevu predstaviti Lutkarsko pozorište Kairo, iz Egipta sa predstavom „Kad je tigar postao mali“, reditelja Šavkija Hegaba. Riječ je o lutkarskom pozorištu sa najdužom tradicijom u Africi.

Ovogodišnji takmičarski festivalski program ocjenjivaće eminentni međunarodni žiri u sastavu: prof Bonjo Lungov, Bugarska, predsjednik žirija i članovi: prof.dr Nataša Glišić i mr Peđa Hart, Republika Srpska. Predstave će ocjenjivati i žiri publike, čiji je koordinator profesor muzike Mladen Janković.

U okviru rođendanskog jubileja festival će dodijeliti Plaketu „Zlatna anima Radoslav Lazić“ Ministarstvu prosjvete i kulture u Vladi Republike Srpske i Branku Milićeviću Kockici, počasnom gostu ovogodišnjeg festivala.

Prateći program ovogodišnjeg festivala sa radionicama, predavanjima, promocijama i scenskim čitanjem nagrađenog lutkarskog teskta biće održan u okviru programa pod nazivom „Laboratorija lutkarstva“.

Lutkarske radionice predstavljaju značajan dio festivalskog programa. Ove godine biće realizovane tri radionice: radionica izrade i animacije marioneta i izrade 3D scenografije za lutkarsko pozorište, voditelj Jovan Caran i i radionica pozorišta sjenki, voditelji Tatjana Paskaš, psiholog i rukovadolac lutkarske scene Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Zrenjanin i Tibor Farago, majstor za izradu lutaka i šef scene.

Edukacija najmlađih, njihovih učitelja, pedagoga, ali i profesionalih lutakrskih umjetnika iz oblasti izrade lutaka, novih lutkarskih formi, istraživanja alternativnih oblika lutkarstva, kao i sistema marioneta je izuzetno značajan festivalski segment, sa vrsnim umjetnicima iz svijeta lutkarstva kao predavačima i voditeljima radionica.

Pored toga, značajna je i edukacija stručnih kadrova, te će se u skladu sa tim održati masterklas predavanje dr Konstantina Karakostova iz Bugarske pod nazivom „Transformacija kod improvizovane lutke“, kao nastavak dosadašnjih predavanja koja su obuhvatila teme „Obuka improvizovanih lutaka kao način očuvanje folklora kod Balkanskih naroda" i "Razne vrste improvizovanih lutaka".

Ove godine biće održan poseban program „Omaž Radoslavu Laziću“, posvećen prof. dr Radoslavu Laziću, koji nas je napustio u maju ove godine. Na njegov rad o lutkarstvu osvrnuće se Vojislav Vujanović, istaknuti pozorišni i likovni krititičar i publicista.

Scensko čitanje nagrađenog teksta na konkursu „Lutka, lutak, oblutak“ za originalni pozorišni tekst za lutkarsku predstavu „Kraljica lutka“, pisca Ismeta Bekrića biće realizovano sa članovima Dramskog studija Matične biblioteke, Istočno Sarajevo.

U pratećem programu festivala odigraće se predstava „Ptice bez granica“, autorski projekat Ivane Radić i Bojana Beribake, sa kojim će se predstaviti „Otvoreni teatar“ iz Mostara. Planirano je igranje predstave „Olovni vojnik i balerina“, Pozorišta lutaka Niš u Kulturnom centru Pale.

Slaveći 18. festivalski rođendan, želimo da ukažemo na ozbiljnost manifestacije, postignut visok umjetnički i organizacioni nivo, ističući da je punoljetsvo dokaz, da je festival dostigao okvire svjetskih pozorišnih festivala za djecu. Učešće 167 lutkarskih pozorišta i umjetnika iz 36 zemalja svijeta na dosadašnjim festivalima to potvrđuje.

Festival će biti u znaku lutkarskog bala na otvorenom, maskenbala čiji će učesnici prodefilovati glavnim ulicama Istočnog Sarajeva i tako najaviti praznik lutkarstva. Bal će otvoriti Branko Kockica, laureat ovogodišnjeg festivala.

Na balu će učestvovati učenici osnovnih škola i obdaništa Istočnog Sarajeva i Kantona Sarajevo, plesne grupe, učesnici festivala, ulični umjetnici iz cijelog svijeta, svirači, klovnovi, mađioničari, lutke i maskote, uz brojne ulične atrakcije. Nagrade za najbolje obezbijediće Sunnyland.

Finansijska konstrukcija festivala biđe zatvorena nakon konačnih odluka po konkursima Ministarstva prosvjete i kulture RS i Ministarstva civilnih poslova BiH.
Pokrovitelj festivala je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Festival sufinansiraju: Grad Istočno Sarajevo i opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Sponzori festivala su: Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo, Kompanija „Zlatno zrno“, „Al Parko“, Stomatološka ordinacija Dental Implant, MKF Sunrise, Vrtić „Mašin svijet“.

Generalni medijski pokrovitelj festivala je Radio televizija Republike Srpske. Medijsko sponzorstvo su prihvatili i Novinska agencija „Srna“, Novinska agencija „Fena“, Glas Srpske, Blic, Nezavisne novine, BHRT, BN TV, OSM, Elta i Alfa TV.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Publika uživala u predstavi „Samo za tvoje uši“

samo za tvoje usi sarsPredstava „Samo za tvoje uši“ u izvođenju glumaca Studentskog pozorišta večeras je ponovo nasmijala paljansku publiku u Kulturnom centru, i ujedno zatvorila Gospojinske svečanosti koje su prethodile proslavi krsne slave i Dana opštine.

U predstavi su igrali Janko Jugović, u ulozi Caneta, i Nemanja Popović, u ulozi Bate. Ovo je bilo treće izvođenje ove predstave na Palama, a prethodna dva puta ulogu Bate tumačio je Vladimir Čabak.

I ovog puta, kao i prethodna dva, Cane i Bato su do suza nasmijali domaću publiku.

Predstava govori o dva različita karaktera, dva studenta koji bezuspješno pokušavaju da naprave neki „biznis“ i tako zarade novac, međutim nikako im ne uspijeva da se obogate.

Najzad, Bato dolazi na ideju da on i njegov drug Cane otvore liniju za „hotlajn“.

Cane na početku odbija saradnju misleći kako im neće uspjeti, jer šta god su do sad pokušali nije im išlo od ruke, ali ipak ne videći ideju šta drugo da urade da bi došli do novca, pristaje.

U fokusu priče je niz komičnih situacija koje su oduševile paljansku publiku večeras, prvenstveno njihov stav „romanijskih mužijaka“, kako su se predstavljali damama na „hotlajnu“.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dvije predstave Studentskog pozorišta za Gospojinske dane

186 stepenik predstava paleStudentsko pozorište Pale u okviru Gospojinskih svečanosti povodom Dana i krsne slave opštine Pale, domaćoj publici će se predstaviti kroz dvije predstave.

Radi se o dobro poznatim komadima poput predstave „Samo za tvoje uši“ i, sad već nagrađene predstave „186. stepenik“, sa kojom su nedavno pobijedili na Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu.

Direktor Studentskog pozorišta Pale Veljko Đoković rekao je za Sarajevo-RS da su ove godine za paljansku publiku odabrali dva različita žanra, komediju i dramu.

„Prvu predstavu ćemo odigrati sutra, 23.8.2017. godine, a radi se o višestruko nagrađivanoj predstavi „186. stepenik“, dok ćemo 29.8.2017. godine izvesti predstavu „Samo za tvoje uši“. To je naš mali doprinos Paljanima i naša želja da učestvujemo u bogatom programu Gospojinskih svečanosti“, rekao je Đoković.

Đoković je izrazio nadu da će se publika odazvati u što većem broju, kao što su i do sada dolazili.

Ne sumnjamo da će publika uživati u pomenutim predstavama, a posebno u sutrašnjoj, „186. stepenik“, koja je u jakoj konkurenciji pobijedila u Mrkonjić Gradu na Danima pozorišta.

Đoković ističe da je to bio neopisiv osjećaj i da su glumci iz te predstave još uvijek pod utiskom pobjede.

„Predstava „186. stepenik“ je korak naprijed u odnosu na naš dosadašnji rad. Sve kritike koje smo dobili na račun ove predstave su sjajne, što nas dalje ohrabruje da pred sebe, u daljoj budućnosti, stavimo još teži zadatak i da promovišemo pozorište, kulturu uopšte, kao i svoj grad“, naveo je Đoković za naš portal.

Svi zainteresovani moći će sutra, 23. i u utorak, 29.8.2017. godine, oba dana sa početkom u 19:00 časova, pogledati ove dvije predstave.

Ulaz je besplatan.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Predstava „186. stepenik“ najbolja na 9. Danima pozorišta

186 stepenik mrkonjic gradPredstava „186. stepenik“, u izvođenju Studentskog pozorišta sa Pala, proglašena je za najbolju na 9. Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu.

Pobjednička predstava, prema ocjeni publike, nastala je po tekstu radio-drame Borislava Pekića, a u režiji Nemanje Kostića.

Veljko Đoković, koji u predstavi igra lik engleskog novinara Majkla Higinsa, rekao je da je radnja utemeljena na istinitim događajima.

„Radnja se dešava osamdesetih godina prošlog vijeka i bavi se istinama i lažima izrečenim o nacističkom koncentracionom logoru Mathauzen“, naveo je Đoković.

U konkurenciji su bile predstave „Osmi dan“ DIS pozorišta mladih iz Banjaluke, „Đavolja posla“ Teatra Fedra iz Bugojna i „Malograđanska svadba“ pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke.

U čast pobjednika, sinoć je nastupio i stendap komičar Dušan Јokić iz Banjaluke.

Direktor manifestacije Darko Kodžo rekao je da su zadovoljni odzivom publike.

„Izabrali smo ove godine više komedija zato što to publika voli, ali eto, pobijedila je alternativna drama Studentskog pozorišta. Zadovoljni smo odzivom publike, ocjene predstava su bile izuzetno dobre“, dodao je Kodžo.

Organizator devetih Dana pozorišta bilo je mrkonjićko Gradsko pozorište, a generalni pokrovitelj opština Mrkonjić Grad.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Studentsko pozorište Pale nastupilo u Mrkonjić Gradu

186 stepenik mrkonjic gradStudentsko pozorište Pale publici na 9. Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu predstavilo se predstavom „186. stepenik“ u režiji Nemanje Kostića.

Predstava je nastala po tekstu radio-drame Borislava Pekića, a prema riječima direktora Studentskog pozorišta Veljka Đokovića, radnja je utemeljena na istinitim događajima.

Đoković u predstavi igra lik engleskog novinara Majkla Higinsa, a radnja se dešava u osamdesetim godinama prošlog vijeka i bavi se istinama i lažima izrečenim o nacističkom logoru „Mathauzen“.

Na 9. Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu publika je mogla da vidi „Osmi dan“ u izvođenju DIS pozorišta mladih iz Banjaluke i „Đavolja posla“ u realizaciji Teatra Fedra iz Bugojna.

Pozorište „Stevan Sremac“ iz Crvenke odigralo je večeras predstavu „Malograđanska svadba“, dok će sutra u čast pobjednika članovi Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad odigrati predstavu „Kad telefon zazvoni“.

Publika će biti ta koja će odlučiti pobjednika.

Organizator Festival je Gradsko pozorište Mrkonjić Grad, a pokrovitelj opština Mrkonjić Grad.

 

 

Foto: Gradsko pozorište MG Facebook

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Studentskom pozorištu Pale nagrada za najbolju kolektivnu igru

186 stepenik predstava paleStudentsko pozorište Pale predstavom „186. stepenik“ predstavilo se publici na Internacionalnom festivalu amaterskih pozorišta „Kestenburg 2017“, koji je proteklih dana održan u Banjoj Luci.

Festival „Kestenburg 2017“ je internacionalnog karaktera i na njemu su nastupila pozorišta iz Izraela, Irana, Italije, Češke Republike, Litvanije, Južne Koreje, kao i mnoga domaća pozorišta.

Odigrane su ukupno 44 predstave, a paljansko Studentsko pozorište je ostavilo odličan utisak i tom prilikom im je pripala nagrada za najbolju kolektivnu igru.

Direktor Studentskog pozorišta Pale Veljko Đoković rekao je za Sarajevo-RS da su on i njegove kolege iz predstave „186. stepenik“ izuzetno zadovoljni nastupom na ovogodišnjem „Kestenburgu“.

„Bili smo u mogućnosti da se takmičimo i družimo sa amaterskim trupama iz cijelog svijeta“, istakao je Đoković i veliku zahvalnost istakao je načelniku opština Pale Bošku Jugoviću koji im je omogućio odlazak u Banjaluku.

„Zahvaljujem se i čestitam organizaciji „Kestenburga“ na sjajnom poslu, nadamo se da ćemo biti dio ovog festivala još dugo godina“, rekao je Đoković za naš portal.

Studentsko pozorište Pale iz godine u godinu sve više napreduje, posebno po predanosti glumi i predstavama koje izvode i po kojima postaju prepoznatljivi i izvan Sarajevsko-romanijske regije.

 

Foto: SPP facebook

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Studentsko pozorište Pale osvojilo nagradu za najbolju režiju

laktasi nagrade 2017Učešćem na Internacionalnom festivalu amaterskih pozorišta, održanom proteklog vikenda u Laktašima, glumci Studentskog pozorišta Pale vratili su se u svoj grad sa vrijednom nagradom.

Žiri 12. Internacionalnog festivala amaterskog teatra "Laktaši 2017" radio je u sastavu: dr Ljiljana Čekić, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske, dr Nataša Glišić, profesor Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Bojan Kolopić, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Oni su Studentskom pozorištu Pale dodijeli nagradu za najbolju režiju za predstavu "186. stepenik", kojom su se Paljani predstavili publici na pomenutom festivalu. Predstava je rađena po tekstu Borislava Pekića, a u režiji Nemanje Kostića.

Direktor Studentskog pozorišta Pale Veljko Ðoković rekao je za Sarajevo-RS da je ovo uspjeh kompletne ekipe ovog pozorišta, jer su uspjeli da se predstave u najbolje svjetlu i pokupe najbolje moguće kritike za nastup na Internacionalnom festivalu.

"To je dokaz da iz godine u godinu podižemo nivo organizacije i kvaliteta ove trupe. Izuzetno sam ponosan na kompletnu ekipu jer su dali sve od sebe i pokazali nevjerovatnu energiju i slogu", rekao je Ðoković za naš portal.

On je dodao da su se ponijeli kao porodica, što je u suštini i svrha ovog pozorišta.

Prema njegovim riječima, organizacija festivala je bila na zavidnom nivou i krajnje profesionalna, a ljudi koji su u organizaciji čine sve da festival postaje iz godine u godinu sve ozbiljniji i kvalitetniji.

Tokom četiri festivalske večeri prikazano je sedam predstava u takmičarskom dijelu:

- "Put oko sveta" autora Branislava Nušića, u režiji Jovane Mirković, Dramski studio "Daske" Laktaši (Republika Srpska)
- "O usamljenosti – Gospodin Foka", autora Gordana Mihića, u režiji Milana Pletela, Dramski studio AKUD-a "Sonja Marinković" Novi Sad (Srbija)
- "Odjeci", po motivima drame "Čas" Ežena Joneska, u režiji Gorana Bjelanovića, Bjelopoljsko pozorište (Crna Gora)
- "Veronika", autora i reditelja Tihomira Kosića, Scena Sisak (Hrvatska)
- "Hadersfild", autora Uglješe Šajtinca, u režiji Andrije Stojkovića, Akademsko pozorište SKC Niš (Srbija)
- "186. stepenik", autora Borislava Pekića, u režiji Nemanje Kostića, Studentsko pozorište Pale (Repulika Srpska)
- "Srpska drama", autora Siniše Kovačevića, u režiji Bogdana Milojevića, Pozorište mladih "Abrašević" Kragujevac (Srbija).

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Otvoren 12. Internacionalni festival amaterskih pozorišta

put oko sveta daske laktasi 17Premijerom predstave "Put oko sveta" Dramskog studija "Daske" svečano je otvoren 12. internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši 2017.

U ime organizatora, Centra za kulturu i obrazovanje i Dramskog studija "Daske" Laktaši, dobrodošlicu na 12. festival gostima je poželjela direktorica Centra Slađana Čovičković, dok je festival zvanično otvorio načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović.

Predstavu "Put oko sveta", domaćeg dramskog studija čiji glumci tradicionalno otvaraju festival svake godine, režirala je Jovana Mirković po tekstu Branislava Nušića.

U naredna tri dana posjetioci će imati priliku da pogledaju šest predstava i to pozorišta iz Novog Grada (RS/BiH), Novog Sada (Srbija), Bijelog Polja (Crna Gora), Siska (Hrvatska), Niša (Srbija), Pala (RS/BiH) i Kragujevca (Srbija).

Odluku o najboljima donijeće žiri u sastavu Nataša Glišić, Bojan Kolopić i Ljiljana Čekić. Ulaz na sve predstave je besplatan.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Studentsko pozorište Pale učestvuje na Internacionalnom festivalu

186 stepenik premijeraStudentsko pozorište Pale nastupiće 25. juna 2017. godine na Internacionalnom festivalu amaterskih pozorišta sa predstavom "186. stepenik", koju su nedavno premijerno izveli pred paljanskom publikom.

Direktor pozorišta Veljko Đoković rekao je za Sarajevo-RS da je premijera predstave naišla na pozitivne ocjene kod domaće publike, pa su zbog toga odlučili da repriziraju premijeru.

"Predstava je rađena po režiji Nemanje Kostića, a prema tekstu radio drame Borislava Pekića koja je zasnovana na istinitom događaju sa početko osamdesetih godina", kaže Đoković.

Ističe da se radnja predstave odvija u Londonu, gdje novinar "Guardina" Majkl Higins i bivši logoraš Emanuel Goldman pokušavaju "odmrsiti klupko" istorije zapetljano u žici nacističkog logora Mathausen iz 1943. godine.

"Predstava je naišla na pozitivne ocjene kod publike na Palama, zbog čega smo jako zadovoljni", dodao je Đoković.

U predstavi, koja će se naći na programu Internacionalnog festivala u Laktašima, igraju Veljko Đoković i Nemanja Popović u glavnim ulogama, dok u sporednim ulogama igraju Janko Jugović, Boško Krljaš i Nemanja Kostić.

Predstava je zakazana za 19:00 časova.

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Besplatan ulaz na predstavu "Celo telo tu me boli"

celo telo tu me boli1Povodom 20 godina uspješnog poslovanja, kompanija "Mikrofin" građanima Istočnog Sarajeva predstavu "Celo telo tu me boli" u izvođenju glumaca Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke.

Predstava će se odigrati u srijedu, 14. juna sa početkom u 20:00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, saopšteno je za Sarajevo-RS iz Kulturnog centra.

Ulaz je besplatan, a ulaznice možete preuzeti u prostorijama Centra do srijede u vremenskom periodu od 9:00 do 15:00 časova. 

Riječ reditelja: "Izabrali smo Joneskovu Lekciju da nam bude povod za jednu našu priču, priču o našem svakodnevnom teatru apsurda: na ulicama, na poslu, na TV-u, svuda. Mi više ne idemo u pozorište da bi vidjeli pozorište, ono je svakodnevno pred našim očima, ludo, nezaboravno i totalno apsurdno. Naša stvarnost je apsurdnija od Joneskovovog svijeta i zato ćemo tu stvarnost da utkamo u njega. Glupost i bahatluk vlada, a običan svijet, normalan svijet, pati. Možemo se samo gorko nasmijati na to. Mi, u pozorištu, nemamo iluzija da će se stvari promijeniti, biće samo još gore i blesavije i zato biramo smijeh kao izlaz, jedini izlaz iz ovog teatra apsurda koji se zove svijet i Republika Srpska u njemu".

Po tekstu LEKCIJA E. JoneskaAdaptacija: Nikola Pejaković

Reditelj: Nikola Pejaković

Scenograf i kostimograf: Vladana Trninić

Lektor: Milorad Telebak

Izbor muzike: Nikola Pejaković

Igraju: Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović, Velimir Blanić

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

"Sunce tuđeg neba" ponovo u Istočnom Sarajevu

maca marinkovic predstavaHit predstava Dragana Marinkovića Mace po drugi put će se odigrati u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u četvrtak, 8. juna 2017. godine, sa početkom u 20:00 časova.

Zbog velikog interesovanja publike, Maca će ponovo doći u naš grad. Radnja predstave nas vodi u devedesete godine prošlog vijeka, gdje protagonista ove priče, na duhovit način, sa elementima crnog humora, saopštava svoju priču o "bjekstvu" od ludila, rata i svih ostalih nemilih događaja kroz koje su prošli narodi sa ovih prostora.

Karte možete kupiti radnim danima u prostorijama Kulturnog centra od 9:00 do 15:00 časova po cijeni od 10 KM.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Predstava "Bračni par(astos)" oduševila prisutne

uljup predstavaUdruženje ljubitelja umjetnosti Pale (ULJUP) u saradnji sa Kulturnim centrom Pale organizovala je večerašnju predstavu "Bračni par(astos)" u izvođenju glumaca Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke.

Predsjednik ULJUP-a Goran Šinik rekao je novinarima da su pozorišni art vikend podijelili na tzv. dva vremenska perioda, da u dva-tri mjeseca budu dvije predstave.

"Ovo je druga predstava pod nazivom "Bračni par(astos)" po jednom aktuelnom brodvejskom piscu", kaže Šinik i dodaje da je tema predstave ljubavni par Ejmi i Šon.

On je istakao da imaju odličnu saradnju sa direktorom Gradskog pozorišta "Jazavac" Ljubišom Savanovićem i da im je on preporučio da rade ovu predstavu.

Šinik je naglasio da su već tri puta izvodili ovu predstavu i da je ona doživjela dobar odziv publike.

Sala Kulturnog centra Pale je bila premala da primi sve zainteresovane za večerašnju predstavu.

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Pretplatite se na RSS feed