Menu
A+ A A-

Nema povrijeđenih u jutrošnjem udesu na Vracama

PolicijaU saobraćajnom udesu koji se jutros dogodio u 7:50 časova na putu Istočno Sarajevo - Sarajevo, u mjestu Vraca, nije bilo povrijeđenih lica, rečeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U nezgodi su učestvovala dva putnička vozila, a saobraćaj se nešto otežanije kretao zbog vršenja policijskog uviđaja.

 

 

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Jugović organizovao prijem za djecu sa Kosova

jugovic prijem djeca kimNačelnik opštine Pale Boško Jugović ugostio je danas oko pedesetoro djece iz opštine Štrpce, sa juga Kosova, iz Srbije, koja već treći dan borave na Palama u okviru projekta "Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Jugović je rekao novinarima da je najvažnije što se pokazala solidarnost stanovnika Sarajevsko-romanijske regije i srpske populacije na Kosovu.

"Želim da se zahvalim roditeljima koji su domaćini toj djeci, želim da se osjećaju kao kod svoje kuće i da se ovo druženje nastavi", rekao je Jugović.

Na prijemu je prisustvovao i Njegova ekselencija Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević i predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova Milorad Arlov.

Arlov je naveo da su Pale prva opština sa područja Sarajevsko-romanijske regije koja se uključila u ovaj projekat u okviru kojeg je sa Kosova u Republiku Srpsku došlo 650 djece, s tim da su Pale ugostile 46 dječaka i djevojčica.

On je dodao da ovaj projekat traje već šest godina i zahvalan je porodicama i rukovodstvu opštine Pale što su prihvatili ovu djecu.

"Srpski narod sa Kosova i Metohije ima posebno mjesto u srcu ljudi iz Republike Srpske. Razumijemo ih jer je Republika Srpska prošla puno toga da bi imala ovu slobodu, koju dajemo baš ovoj djeci", dodao je Arlov.

Arlov je istakao da će ovaj projekat biti nastavljen i naredne godine, te da će se potruditi preko osnovnih škola i centara za socijalni rad da dođu djeca koja su najugroženija, i da budu dio ovog projekta.

Direktor Osnovne škole "Šarski odred" iz Štrpca Čedomir Nikolić oduševljen je posjetom opštini Pale i zahvalan je domaćinima koji su ugostilidjeca sa kosova prijem1 brojnu djecu sa Kosova.

"Deca se druže, sklapaju prijateljstva i mislim da će im ovo ostati kao lijepa uspomena. Voleo bih kada bi i deca sa Pala i čitave Srpske mogla da posete našu opštinu", rekao je Nikolić.

On je naveo da su opštine Štrpce i Pale veoma slične, kako po geografskim predjelima, tako i po mentalitetu.

"Čini mi se i verujem u to da je Republika Srpska, za mene, najjača srpska država", istakao je Nikolić.

Većina djece koja ovih dana borave na Palama uglavnom nisu imala priliku da idu negdje van Kosova, a pogotovo da dođu u Republiku Srpsku.

Jedna od njih, djevojčica Valentina Staletović, rekla je novinarima da joj je lijepo na Palama i da joj se dopada da ovdje boravi.

Projekat "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske" organizuje se već šestu godinu zaredom i ove godine u njemu učestvuje 650 djece sa KiM. Organizuje ga Odbor za pomoć Srbima sa Kosmeta.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Počinju "Principovi dani" u Istočnom Novom Sarajevu

gavrilo princip spomenik lukavica sarsManifestacija "Principovi dani", koju ove godine prati raznoliki kulturno-sportski i zabavni program, održaće se od 26. do 30. juna u Istočnom Novom Sarajevu.

Prvog dana manifestacije, u ponedjeljak 26. juna, održaće se veče muzike, odnosno koncert osnovne i srednje muzičke škole, kao i Muzičke akademije u parku "Gavrilo Princip" sa početkom od 20:00 časova.

U utorak, 27. juna od 19:30 časova u parku "Gavrilo Princip" biće predstavljena izložba radova Škole ikonopisanja Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije dabrobosanske, a nakon toga, od 21:00 čas, održaće se tri koncerta kulturno-umjetničkih društava "Slavija" iz Istočnog Novog Sarajeva, te "Boško Vujadin" i "Bratstvo" iz Istočne Ilidže.

U srijedu, 28. juna u 10:00 časova biće položeno cvijeće i vijenci na grob Gavrila Principa u Sarajevu, a nakon toga, u 12:00 časova obaviće se polaganje vijenaca na Principov spomenik u Istočnom Novom Sarajevu.

Na Vidovdan, u večernjem terminu, biće održana Vidovdanska akademija u Galeriji, u Ulici Cara Lazara (prekoputa kružnog toka) sa početkom u 19:00 časova.

Centralna svečanost biće priređena na Vidovdan, 28. juna, kada će prisutne zabaviti tamburaški orkestar "Fijaker" iz Novog Sada. Koncert počinje od 21:00 čas u parku "Gavrilo Princip".

U četvrtak, 29. juna, održaće se Kreativna radionica u Principovom parku, koja će početi u 16:00 časova, a dva i po časa kasnije, park će ugostiti ovogodišnju "Konferenciju beba".

Roditelji beba koje žele prijaviti na ovogodišnje takmičenje u izboru za predsjednika, dužni su donijeti odgovarajuću dokumentaciju na uvid, kako bi beba bila registrovana.

U petak, posljednjeg dana manifestacije "Dani Gavrila Principa" u Istočnom Novom Sarajevu održaće se turnir u malom fudbalu sa početkom u 18:00 časova, na sportskim terenima u parku.

Nakon toga, planiran je i muzički koncert Pavla i Luke koji će početi u 20:00 časova u parku "Gavrilo Princip", čime će ovogodišnja manifestacija posvećena junaku Mlade Bosne Gavrilu Principu biti završena.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je opština Istočno Novo Sarajevo, a koorganizatori su Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo i marketinška agencije "Visia" iz Istočnog Sarajeva.

principovi dani ins 2017

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Načelnik opštine Pale organizuje prijem za djecu sa KiM

opstina pale zgrada nov.16 sarsNačelnik opštine Pale Boško Jugović sutra, 21. juna 2017. godine, organizovaće prijem za djecu sa Kosova i Metohije, koja na Palama borave u okviru akcije "Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Iz Opštine Pale je za Sarajevo-RS rečeno da je opština Pale po prvi put od ove godine uključena u navedenu akciju, te da su mališani iz Pala ugostili svoje vršnjake sa Kosova i Metohije.

Na prijemu će prisustvovati i predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosmeta Milorad Arlov.

Prijem će biti organizovan u sali Skupštine opštine sa početkom u 15:00 časova.

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Paljaninu zapaljena vikendica u Podromaniji

policija auto u pokretuU toku protekla 24 časa na području Policijske uprave Istočno Sarajevo prijavljeno je četiri krivična djela, nisu registrovana narušavanja javnog reda i mira, a dogodila se jedna saobraćajna nezgoda.

Policijskoj stanici Sokolac prijavljeno je da je u mjestu Podromanija, opština Sokolac došlo do izbijanja požara na vikend kući vlasništvo R.K. iz Pala, saopšteno je za Sarajevo-RS iz PU Istočno Sarajevo.

Po ovlaštenju nadležnog dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu policijski službenici izvršili su uviđaj, kojim je konstatovano da je objekat u potpunosti izgorio, te da je požar najvjerovatnije podmetnut upotrebom otvorenog plamena.

U toku je dalji rad na dokumentovanju predmeta i identifikaciji lica odgovornih za krivično djelo "Paljevina".

* Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, 19.06.2017. godine, S.J. je prijavio da je navedenog dana izvršen nasilan ulazak u stan koji koristi u Istočnom Novom Sarajevu, a vlasništvo lica V.S. iz Višegrada.

Policijski službenici izvršili su uviđaj, po ovlaštenju nadležnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i konstatovali da je iz unutrašnjosti otuđena izvijesna količina zlatnog nakita.

U toku je rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela "Teška krađa".

* Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, Ž.D. je prijavio svog zaposlenika sportske kladionice B.G. iz Istočnog Sarajeva da 10.06.2017. godine nije uplatio povjereni novac na žiro račun Društva sportskih kladionica, saopšteno je za naš portal iz PU Istočno Sarajevo.

O prijavi je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta, nakon čega će protiv imenovanog biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Pronevjera".

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pale: Izvršena provala u porodičnu kuću

policijska uprava istocno sarajevo tabla sarsU toku protekla 24 časa na području Policijske uprave Istočno Sarajevo prijavljeno je jedno krivično djelo, nisu registrovana narušavanja javnog reda i mira, a dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, saopšteno je za Sarajevo-RS iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Policijskoj stanici Pale, 18.6.2017. godine, lice D.K. je prijavilo da je istog dana izvršen nasilan ulazak u njegovu porodičnu kuću na Palama.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnog djela "Teška krađa".

Uviđajem je konstatovano da je iz unutrašnjosti objekta ukradena manja količina zlatnog nakita, a istraga je u toku.

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Uskoro počinje gradnja kuće porodici Pavlović

jugovic sastanak pavlovici sarsVlasnici i predstavnici lokalnih paljanskih kompanija danas su održali sastanak sa sekretarom Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale Jelenom Petrović i predstavnicima opštine Pale o načinu pomoći pri izgradnji porodičnog doma porodici Pavlović iz Vrhprače kod Pala.

Na sastanku, održanom u sali Skupštine opštine, prisustvovalo je sedam predstavnika lokalnih kompanija koji su, zajedno sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem i sekretarom OO CK Pale Jelenom Petrović, iznijeli svoje prijedloge na koji način se mogu uključiti u gradnju kuće u mjestu Donja Ljubogošta, gdje ova porodica ima zemljište.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da su učesnici današnjeg sastanka motivisani istom pričom, a to je da se sagradi dom porodici Pavlović.

"U narednih deset dana počećemo sa pripremnim radovima, a Opština će pomoći oko infrastrukture, gdje spadaju priključni i radovi na elektroinstalaciji, vodovodu i kanalizaciji", rekao je Jugović i dodao da se nada da će projekat biti završen najkasnije za četiri mjeseca.

Sekretar Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale Jelena Petrović nije krila oduševljenje zbog činjenice da su se na današnjem sastanku pojavili brojni predstavnici lokalnih kompanija koji su izdvojila značajna sredstava i materijal za izgradnju kuće Željki Pavlović i njene tri kćerke.

"Svi smo pozitivno iznenađeni brojem ljudi koji su se danas odazvali, imamo ljude koji će da ponude krovnu konstrukciju, građevinski materijal, unutrašnje radove, tako da, započeli smo lijepu priču i uskoro ćemo početi sa gradnjom", kaže Petrovićeva.

Direktor preduzeća "Stanišić d.o.o." iz Pala Njegoš Poljaković istakao je da se rado odazvao pozivu iz Opštine i OO CK Pale, te se priključili ovoj, kako kaže, humanoj akciji.

"Konkretno, firma "Stanišić" u ovoj akciji će učestvovati sa kompletnom ugradnjom stolarije na ovom objektu", dodao je Poljaković.

Pomoć stiže i iz opštine Istočni Stari Grad, a na današnjem sastanku prisustvovao je i Dragiša Radonja, koji je u ime Siniše Gavrilovića koji živi u Španiji, a rodom je iz ove opštine, došao da ponudi pomoć za pomenutu porodicu.

Radonja je istakao da gospodin Gavrilović, koji iz opravdanih razloga nije prisustvovao sastanku, je ponudio pomoć u vidu plaćanja majstorskih radova ili izgradnje krovne konstrukcije na kući.

Dragan Jugović, brat Željke Pavlović, izrazio je veliku zahvalnost svima koji su se uključili u ovu akciju da pomognu njegovoj sestri, te dodao da je srećan što se humanost, koju je očekivao, pokazala na djelu.

Željka Pavlović, samohrana majka, živi sa svoje tri maloljetne kćerke u selu Vrhprača na oko trideset kilometara udaljenom od centra Pala, a prema riječima sekretara OO CK Pale Jelene Petrović, humani sugrađani su joj do sad, putem koncerta i žiro računa, sakupili oko 4.000 KM.

Porodici Pavlović možete pomoći uplatom na žiro račun Crvenog krsta Pale kod NLB Razvojne banke na broj 562-012-0000229-409 sa naznakom za pomoć porodici Pavlović.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Povređena djevojka van životne opasnosti

bolnica kasindolPovrijeđena žena Dejana Radović (27) juče je dovezena oko 13:00 časova kolima hitne pomoći u teškom stanju, nakon što je u saobraćajnoj nesreći na području Podromanije, doživjela teške povrede.

Prema riječima portparola Bolnice Istočno Sarajevo Dalibora Boškovića za Sarajevo-RS  djevojka je odmah prebačena u operacionu salu, gdje je podvrgnuta hitnom operativnom zahvatu.

"Uz nadljudske napore, operacija je uspješno završena, a pacijentkinja je van životne opasnosti. Operacija je traja tri sata", rekao je Bošković.

Ona je jutros stabilna i nalazi se na odjeljenju intezivne njege, a trenutno je van životne opasnosti.

Suprug pacijentkinje je dovezen kasnije, imao je prelome kostiju potkonjenice i nadkoljenice.

"Urađena je sva potrebna dijagnostika, a uz adekvatnu terapiju i imobilizaciju smješten je na intezivnu njegu. Na njegovo lično insistiranje i potpis njegove porodice premješten je u KCU Sarajevo", dodaje Bošković.

On je istakao da je Bolnica imala dovoljno krvi na raspolaganju, ali se mole svi ljudi dobre volje da sutra dođu i doniraju krv (A+).

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Otvoreni "Dani Kasindolskog bataljona"

kasindolski bataljon zastavaTradicionalna kulturno-sportska manifestacija "Dani Kasindolskog bataljona" otvorena je sinoć u Domu kulture u Kasindolu. Na manifestaciji je prisustvovao predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić.

Sinoć je u okviru ove manifestacije počeo i Memorijal "Boško Vujadin", turnir u futsalu, praćen nevremenom koje je prijetilo da prekine odigravanje prvog dana turnira, ali je ipak uz dogovor ekipa odlučeno da se završe sve četiri utakmice kako je rasporedom i planirano, piše portal "SportDC".

Prvog dana turnira pobjede su ostvarili ekipe "Mesna industrija Sara" protiv "Kompexa" 1:0 i "Pekara Zlatno zrno" koja je savladala Caffe "Moskva" 2:1.

Takođe, i ekipa "Kafana Vasa Ladački" je bila bolja od ekipe "Caffe Euro" rezultatom 2:1, dok je ekipa "Vojkovići centar" poražena od ekipe "Džudo klub Famos" sa 1:3.

U okviru manifestacije "Dani Kasindolskog bataljona" održaće se i "Pohod na klanac" putevima kasindolskih boraca, koji je planiran za nedjelju, 18. jun, kada će polaznici krenuti isped kasindolskog Doma kulture u 8:00 časova.

Narednog vikenda, u subotu, 24. juna sa početkom u 9:00 časova, biće služen parastos poginulim borcima i položeni vijenci na spomen obilježju u Kasindolu. Istog dana, od 10:30 časova, biće upriličen prijem za porodice poginulih boraca u Domu kulture.

U nedjelju, 25. juna, uz prigodan kulturno-zabavni program koji je planiran u 21:00 čas, biće uručene nagrade i priznanja, čime će ovogodišnja manifestacija posvećena Kasindolskom bataljonu biti završena.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Koprivica: Stanje u OC "Jahorina" katastrofalno i zabrinjavajuće

mladen koprivica so paleŠef kluba odbornika SDS u Skupštini opštine Pale Mladen Koprivica rekao je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta u Palama da je stanje u Olimpijskom centru "Jahorina" katastrofalno, alarmantno i zabrinjavajuće.

Koprivica je naglasio da je OC "Jahorina" samo jedan od primjera "maćehinskog" odnosa Vlade Republike Srpske prema istočnom dijelu Republike Srpske.

"Apsurd je da Vladina institucija tuži takođe, Vladinu instituciju. IRB je podnijela tužbu protiv OC "Jahorina" zbog neizmirivanja obaveza prema kreditnom zaduženju i dobila je u prvom stepenu", naglasio je Koprivica i istakao da je posljedica toga danas, totalni kolaps preduzeća i blokiranje Olimpijskom centru u više navrata.

Ističe da je time direktno ugroženo 160 radnika zaposlenih u OC "Jahorina", a da su indirektno su ugroženi i hotelijeri i zaposleni u privatnom sektoru.

Koprivica je naglasio da SDS mora stati na put sistematskom uništavanju najvećeg privrednog potencijala Sarajevsko- romanijske regije.

"SDS mora stati na put podloj igri Vlade Republike Srpske da od preduzeća koja mogu pozitivno poslovati i koja imaju ogroman potencijal za razvoj i rast, napravi gubiliše kako bi kasnije, za male pare prodavao ista svojim tajkunima i rođacima. Stanje u OC "Jahorina" je katastrofalno, alarmantno i zabrinjavajuće", rekao je Koprivica.

On je dodao da se Vlada Srpske "maćehinski" ponaša i kada su u pitanju aktivnosti oko organizacije "EYOF 2019" olimpijade mladih.

"Vlada Republike Srpske ignoriše Grad Istočno Sarajevo kao organizatora i domaćina zimske olimpijade mladih. Ne učestvuje u organizaciji ni u finansijskom, ni u tehničkom aspektu pomoći", rekao je Koprivica.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Devet miliona KM za zapošljavanje 1.800 lica

savanovic zavod vujiciNa današnjoj sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske odobrena su sredstva u iznosu od 9.200.000 KM za šest projekata zapošljavanja, koje finansira Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i Vlada Republike Srpske.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović istakao je da se radi o bitnom i humanom poslu, te podsjetio da je zapošljavanje kroz ovakve projekte predviđeno još od 2011. godine.

"Od 2011. godine smo kroz ove oblike zaposlili preko 20.000 ljudi i na čemu smo potrošli 78 miliona KM. Mi taj program nastavljamo i danas sa ponosom možemo reći da imamo još 1.800 zaposlenih lica", rekao je ministar Savanović.

Savanović je dodao da je posebna pažnja usmjerena ka 357 mladih ljudi koji trebaju da odrade pripravnički staž.

"Kroz sve to pokazuje se koliko Republika Srpske brine o svom stanovništvu i daje zahvalnost kategorijama koje su proizašle iz rata, a te aktivnosti ćemo nastaviti u budućem periodu", istakao je ministar Savanović.

Direktor Zavoda Miroslav Vujičić rekao je na pres konferenciji za medije da se radi o jednom od najkrupnijih koraka koje je napravio Zavod za zapošljavanje u ovoj godini, te da bi ovim projektom bilo zaposleno oko 1.800 lica.

On je istakao da nisu svi projekti realizovani u potpunosti, jer prema projektu prekvalifikacije nije bilo zainteresovanih aplikanata.

"Ta sredstva smo usmjerili na ostale projekte, naročito na projekat "Zajedno do posla", gdje ćemo obuhvatiti djecu poginulih boraca i borce, te pripravnike sa VSS", rekao je Vujičić.

Vujičić je dodao da će Zavod za zapošljavanje zajedno sa Vladom Republike Srpske završiti još jedan projekat, a radi se o regresnom plaćanju doprinosa.

"Ove godine Zavod je obezbjedio šest miliona konvertibilnih maraka za taj projekat. Takođe, očekuju se sredstva iz granta MMF u visini odtomic zavod sjednica 10 miliona za ovu godinu, nakon što Vlada realizuje odluku mi ćemo raspisati javni poziv i obuhvatiti sve radnike koji su zaposleni u Republici Srpskoj i refundirati doprinose radnicima", naveo je on.

Predsjednik Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Boško Tomić novinarima je rekao da je ovo značajan pomak u privredi Republike Srpske, te da su danas, nakon što je obilježen Dan odbrane Sarajevsko-romanijske regije upravo posvetili pažnju porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima, koji su u prvom planu pri zapošljavanju.

"Nije mala stvar ako otvorite jedno radno mjesto, a kamoli ako u jednom danu riješite problem zapošljavanja skoro 2000 ljudi", istakao je Tomić.

On je dodao da će se ova aktivnost nastaviti i u budućem periodu, te da smatra da bi bila dobra stvar, da i druge organizacije i institucije, kako na republičkom, tako i na državnom nivou, izdvoje dio sredstava za zapošljavanje kroz ovakve projekte.

Iz Zavoda za zapošljavanje su rekli da će kroz Biroe biti obavješteni svi subjekti koji se tiču ovog projekta, te da bi oni u narednim danima mogli već biti zaposleni.

U Republici Srpskoj trenutno ima oko 120.000 nezaposlenih lica.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pale: "Golfom" udario pješaka na kolovozu

policija auto jul 2016Na magistralnom putu M-5 u Ulici Karađorđeva u Palama juče, 15. juna 2017. godine oko 22:35 časova dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali vozač P.E. koji je upravljao motornim vozilom "Golf 5" i pješak Lj.G.

Tom prilikom, vozač "Golfa" je usljed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i prednjim desnim dijelom vozila udario ženu, koja je prelazila kolovoz, saopšteno je za Sarajevo-RS iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Žena je zadobila teške tjelesne povrede i vozilom hitne pomoći je transportovana u Bolnicu Istočno Sarajevo.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj, a više detalja biće saopšteno naknadno.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Pretplatite se na RSS feed