Menu
A+ A A-

Snimanje ''selfija'' ozbiljan problem

  • Objavio:   Redakcija

snimanje selfijaJeste li i vi jedan od onih koji ne može zamisliti dan bez selfija? Ako jeste moramo vas upozoriti da Vaša zavisnost o tome može dovesti do medicinskog problema poznatog pod imenom ''selfie lakat'' od kojeg je ''oboljela'' i novinarka NBC-ja Hoda Kotb.

Svoje iskustvo Hoda je podijelila s javnosti kako bi ih upozorila sve ljubitelje selfieja da njihovo snimanje može dovesti do ovog pomalo bizarnog medicinskog problema.

''Kada sam došla kod ortopeda zbog boli u laktu pitao me igram li tenis ili ping-pong. S obzirom da ne igram ništa od toga rekla sam mu da često snimam selfije i da mi je ruka zbog toga često u nepravilnom položaju. Oko 20 do 40 selfija dnevno napravim'', otkrila je Hoda, koja je i sama bila iznenađena uzrokom boli u laktu.

Ipak, ako i vi osjećate bol u laktu zbog snimanja selfieja ne morate se previše brinuti jer bol nestaje vrlo brzo ako lakat dobro istegnete, ohladite ledom i namažete gelom protiv upala. Ljekari upozoravaju da ovo nije jedini uticaj selfija na ljudsko zdravlje.

Naime, sve se češće spominje i pojam 'selficide' koji podrazumijeva riskiranje vlastitog života samo kako bi se snimio dobar selfi s neke opasne lokacije. Bilo kako bilo nađite pravu mjeru jer narušavanja vlastitog zdravlja i dovođenje u opasnost vlastitog života zbog jedne fotografije zaista se ne isplati.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Zanimljivost