Menu
A+ A A-

Djeca iz Centra za socijalni rad Sokolac otputovala u Bečiće

  • Objavio:   Redakcija

sokolac djeca putovanje becicicU okviru projekta „Socijalizacija djece u Republici Srpskoj“, u kojem sokolački Centar za socijalni rad učestvuje već petnaest godina, jutros je devetnaestoro djece iz opštine Sokolac otputovalo na ljetovanje u Bečiće.

Prema riječima direktorice Centra za socijalni rad Sokolac Snježane Bašević, djeca će biti smještena u hostelu, a tokom desetodnevnog boravka imaće raznovrsne aktivnosti.

„Sa djecom borave dva vaspitača i jedan roditelj. Organizovaće se bogat zabavno – rekreativni sadržaj, a sve u cilju socijalizacije djece. Naravno, ozbezbjeđena je zdravstvena zaštita, tako da će sve vrijeme biti prisutni ljekar i medicinska sestra“, rekla je Bašević.

Pored bogatog sadržaja, djeca će imati priliku da se upoznaju i druže sa vršnjacima iz drugih krajeva.

„Sa djecom iz Sokoca putuju djeca iz Rudog, a u isto vrijeme stižu još dva autobusa iz drugih gradova Republike Srpske“, istakla je Bašević.

Projekat „Socijalizacija djece u Republici Srpskoj“ realizuje se na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti Republike Srpske, a sprovodi se sedamnaest godina.

Ciljne kategorije djece su – djeca kod kojih je izvršena procjena potreba i usmjeravanje u smislu Pravilnika o procjeni potreba i usmjeravanju djece i omladine sa smetnjama u razvoju, djeca sa hroničnim oboljenjima, djeca bez roditeljskog staranja, djeca iz strukturalno i funkcionalno promjenjivih porodica, djeca čiji je jedan od roditelja (ili oba) invalid od prve do četvrte kategorije, djeca demobilisanih boraca koja se nalaze u statusu socijalne potrebe, te djeca iz višečlanih porodica lošijeg materijalnog stanja.

Vlada RS je, u okviru ovog projekta, do sada omogućila ljetovanje na jadranskoj obali za oko 25.000 djece iz svih opštine Srpske.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Istočno Sarajevo