Menu
A+ A A-

Zamalo tuča na sjednici Skupštine grada Čačka

  • Objavio:   Redakcija

skupstina cacak incidentPredsjednik Skupštine Grada Čačka Igor Trifunović insistirao je da se danas nastavi zasjedanje koje je juče prekinuto zbog dva teška incidenta, koja umalo nisu eskalirala u otvorenu tuču.

Kada je ušao u salu čekalo ga je neprijatno iznenađenje pošto su pozicije predsjedavajućeg, njegovog zamjenika i sekretara patrlamenta zauzele tri odbornice Dveri, koje nisu htjele da mu oslobode mjesto.

"Mi ovde imamo najbolju nameru da učinimo nešto za ovu skupštinu i za ovaj grad i da konačno krenemo kako valja. Mi se dva dana vrtimo u krug", rekla je Trifunoviću odbornica Radmila Živković.

Trifunović je potom pokušao da se obrati sa govornice koju koriste odbornici, ali mu to nije uspjelo, pošto su govornicu blokiralo nekoliko odbornika Dveri, od kojih je naratoborniji bio šef te odborničke grupe Aleksandar Tanasković.

Opšti metež

"Ne možete na ovaj način voditi sednicu, gospodine predsedniče. Nema sednice, da li vam je to jasno", rekao je on.

U tom trenutku nastao opšti metež, pošto su se u sukob uključio veliki broj odbornika opozicije i vlasti, ali i narodni poslanik SNS Marko Parezanović.

Zasjedanje u Domu kulture

Bezuspješno je pokušalo da reaguje obezbjeđenje, pa je određena pauza od 15 minuta. Pošto ni nakon toga nije bilo moguće početi raspravu, predsjedavajući je obavjestio odbornike da će se zasjedanje nastaviti u susjednoj zgradi Doma kulture.

Povodom evidentne krize u lokalnom parlamentu danas se oglasio gradonačelnik Čačka Milun Todorović koji je za sve okrivio opoziciju, prije svega Dveri i predsjednika te stranke Boška Obradovića.

"Ne daj bože da građani Čačka ikada daju vlast Dverima. Uveren sam da bi nas vešali na banderama", bio je oštar prvi čovjek Čačka.skupstina cacak incident2

Opozicija ima jedinstveni zahtjev, a to je smjena predsjednika Skupštine Igora Trifunovića, čije je ponašanje, po njihovim tvrdnjama, izazvalo parlamentarnu krizu.

Dveri: Rješenje je u smeni Trifunovića

"Rješenje ove parlamentarne krize je smjena Igora Trifunovića, jer on je izazvao čitav kolaps, i izbor novog predsjednika skupštine koji će pozvati sve odborničke grupe da se dogovorimo o novom poslovniku koji ćemo svi zajednički izglasati", rekao je predsjednik Dveri Boško Obradović.

On je naglasio da predstavnici vlasti danas po svaku cijenu žele da završe zasjedanje, pošto već sutra neće imati kvorum jer "svi idu na more".

Došao i Velimir Ilić

Poslije dugog niza godina u čačanskoj skupštini pojavio se lider Nove Srbije i bivši gradonačelnik Čačka Velimir Ilić. On je, vidno iznerviran, pozvao predstavnike gradskog rukovodstva da povuku prijedlog novog poslovnika kako bi se skupštinski rad vratio u normalne okvire.

"Upozoravamo aktuelnu vlast da se opameti. Mi smo bili na vlasti 20 godina i bili smo izloženi najbrutalnijim napadima opozicije, ali smo bili parlamentarni i uvijek dozvoljavali da kažu šta imaju. Ovo što se dešava je nedopustvo, mi to nećemo dozviloti. Tražimo smjenu Igora Trifunovića koji nije kompetentan ni da vodi mjesnu zajednicu, a pokušava da ubije opoziciju", rekao je Ilić.

Trifunović: Juče sam u incidentu dobio infekciju oka

Predsjednik Skupštine grada Igor Trifunović kaže da je prilikom jučerašnjeg incidenta, kada mu je šef odborničke grupe Dveri Aleksandar Tanasković bacio u lice skupštinski materijal, zadobio lakše tjelesne povrede, posjekotinu iznad oka i infekciju oka.

On je rekao da je jutros dao izjavu osnovnom javnom tužiocu i da je na državnim organima dalja istraga. Nije precizirao da li će protiv Tanaskovića podnijeti privatnu tužbu, već je kroz suze rekao:

"Sve što se juče dešavalo u TV prenosu je gledalo moje dete. Oprostiti možemo, ali ne možemo zaboraviti", rekao je Trifunović.

Dešavanja u čačanskoj skupštini sve vrijeme su pratila trojica policajaca u civilu.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region