Menu
A+ A A-

Direktoru banke u Sarajevu pokušali da ukradu auto u kojem su bila djeca

  • Objavio:   Redakcija

sarajevo gradIspred sarajevskog hotela "Holiday", u subotu naveče odvijala se prava drama kada je, za sada nepoznata osoba, pokušala oteti automobil  "Audi A6", a koji je vlasništvo generalnog direktora "Ziraat banke" u BiH Ali Riza Akbasa.

Kako je rekao u izjavi za medije, on i supruga su izašli iz vozila kako bi se pozdravili s prijateljima i izvadili kofere iz drugog auta. Automobil porodice Akbas u kojem je bilo dvoje djece je ostao upaljen.

U tom momentu, za sada nepoznati muškarac je sjeo za volan i pritisnuo gas pokušavši ukrasti auto. Direktor, znajući da su mu djeca unutra, skočio je na auto u pokretu.

Kradljivac je vozio nekoliko metara, a najvjerovatnije kada je spazio djecu, zaustavio je auto, te pobjegao u nepoznatom pravcu.

Direktor je, kako ga je kradljivac vozio na autu, prema riječima očevidaca, bio sav krvav, ali srećan da je spasio djecu.

"Najvjerovatnije da je direktora neko pratio s namjerom da ukrade auto, te kada se ovaj parkirao, lopov je uletio u vozilo. Lopov ili više njih, vjerovatno, nisu znali da su djeca u autu", rekao je za "Avaz" izvor dobro upućen u istragu.

O ovom slučaju obavješteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo i pripadnici MUP Kantona Sarajevo.

"Tužilaštvo je obavješteno, a policija vodi istragu o ovom slučaju. Više informacija za sada ne možemo reći", rekla je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Hronika