Menu
A+ A A-

Povoljni uslovi za vožnju na području grada

  • Objavio:   Redakcija

lukavica radomira putnika maj sarsSaobraćaj se u Rapublici Srpskoj odvija bez zastoja uz povoljne uslove za vožnju. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo na mogućnost sitnijih odrona, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Zbog jutarnje magle mjestimično je smanjena vidljivost u kotlinama, duž riječnih tokova i na planinskim prevojima. Na putevima gdje su u toku sanacioni radovi, postavljena je saobraćajna signalizacija, a vozače pozivamo da na ovim mjestima voze oprezno i sporije.

Zbog održavanja proslave maturske večeri maturanata JU Srednjoškolskog centra "27 januar" u Rogatici, danas (03.06.2017.) u vremenu od 18:30 do 20:30 časova obustaviće se saobraćaj za sva vozila na magistralnom putu M-19.3, dionica Podromanija-Rogatica (Ulica Srpske sloge) u Rogatici.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na raskrsnici u Milićima (magistralnog puta M-19, dionica Konjević Polje-Milići i regionalnog puta R-452 Milići-Zeleni Jadar), postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno.

Zabrane:

Na  magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen  je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana  ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

FEDERACIJA

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u FBiH odvija umjerenim intenzitetom. Na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, u mjestu Donja Jablanica, izvode se sanacioni radovi, pa se saobraća uz  naizmjenično propuštanje vozila, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Sporije saobraćanje moguće je i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve: M-4 Tuzla-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača,  M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

U narednih nekoliko dana, zbog radova na asfaltiranju obustavljat će se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (Sapna-Godoš), u vremenu od 08 do 20 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcem Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

GRANIČNI PRELAZI

Na većini graničnih prelaza nema dužih zadržavanja. Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije