Menu
A+ A A-

Neprijatelj hoće da se kajemo za nepostojeće grijehe

  • Objavio:   Redakcija

ivancovAmbasador Rusije u BiH Petar Ivancov rekao je da je cilj manifestacije "Besmrtni puk" da se ne dozvoli iskrivljavanje istorije. On je istakao i da je to postalo uobičajeno u savremenom informativnom ratu.

''Bez sjećanja na našu slavnu istoriju, naša budućnost neće biti bolja. Nažalost, pokušaji revizija Drugog svjetskog rata vrše se i na najvišim nivoima'', istakao je Ivancov.

Prema njegovim riječima, treba imati na umu da je cilj falsifikovanja istorije da se podijele ruski narod i njegovi saveznici po izmišljenim nacionalnim i/ili vjerskim osnovama.

"Pri tome neprijatelji naše zemlje htjeli bi da nas vide da se kajemo za nepostojeće grijehe, a pod tim izgovorom mogu se lako ispostaviti konkretni teritorijalni i materijalni zahtjevi", ukazao je Ivancov, prenosi Sputnjik.

On je dodao da je manifestacija "Besmrtni puk“ veliko priznanje sjećanju na poginule za slobodu i otadžbinu i da je to istinski narodna akcija, ciji je smisao da objedini ljude na osnovu opštih ljudskih vrijednosti.

Ivancov je podsjetio da je ta akcija započela prije pet godina u Tomsku, u srcu Sibira, i da je tokom godina stekla široki patriotski karakter, omogućivši svima da 9. maja odaju počast i poštovanje podvigu slavnih predaka.

" 'Besmrtni puk‘ biće održan i ove godine u mnogim gradovima, a prvi put i u Banjaluci. Treba istaći da će manifestacija ovdje imati nepoliticki društveni karakter“, rekao je Ivancov za "Rusku gazetu“.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Republika Srpska